Sebzeli Kaygana Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
Un (krep hamuru oluncaya dek koyabilirsiniz)
2.5 su bardağı süt
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
1 adet kapya biber( biber büyükse yarısını da koyabilirsiniz kalan yarısını yemeğe doğrarsınız)
3 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
Tuz
Sebzeli Kaygana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tanımdır.
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
İçine yarım bardak sıvı yağ ekleyin. (tavayı yağlamaya gerek kalmıyor o zaman)
Akabinde hamuru döküp artlı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar tıpkı süreci yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.
4 yumurta
Un (krep hamuru oluncaya dek koyabilirsiniz)
2.5 su bardağı süt
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
1 adet kapya biber( biber büyükse yarısını da koyabilirsiniz kalan yarısını yemeğe doğrarsınız)
3 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
Tuz
Sebzeli Kaygana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tanımdır.
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
Sonra yumurtaları ekleyin.
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
İçine yarım bardak sıvı yağ ekleyin. (tavayı yağlamaya gerek kalmıyor o zaman)
Akabinde hamuru döküp artlı önlü kızartın.
Hamur bitene kadar tıpkı süreci yapın.
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.