Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek Tanımı İçin Materyaller
6 modül tavuk biftek
Tavukları marine etmek için;
1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sebzeler:
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çarliston biber
1 kapya biber
7-8 tane mantar
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
Tuz
Üzeri için;
1 çay bardağı kaşar rendesi

Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuk biftekler dövülerek inceltilir. Marine materyalleri bir kapta karıştırılarak tavuk biftekler içine eklenip karıştırılır. En az yarım saat sosta bekletilir.
Sebzeler jülyen doğranarak zeytinyağda sotelenir. Evvel soğan ve sarımsak sonra biberler en son mantarlar eklenir.
Tavuklar teflon tavada kısık ateşte artlı önlü pişirilir. Pişen tavuklar borcam tepsiye alınır.
Üzerine sotelenen sebzeler paylaştırılır.
200 dereceye ısıtılmış fırında 10 -15 dk piştikten sonra üzerine kaşar rendesi konur.
Kaşarlar kızarıncaya dek pişirilir. Patates püresi ile servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun. Nefis bir ana yemek.
Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst