AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Güveç Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
10-15 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı etleri suda bekletip süzdürüyoruz.
Patlıcanları, patatesleri soyup doğruyoruz suda bekletiyoruz.
Arpacık soğanların kabuklarını doğrayıp yıkıyoruz.
Güvecin tabanına sırayla et, soğan, doğranmış biber, küp küp doğranmış patates, doğranmış patlıcan, doğranmış domates, ince ince doğranmış sarımsak ekliyoruz.
Sos için: sıcak su, domates salçası, karabiber, kekik, tuz ekleyip karıştırarak güvece boşaltıyoruz.
Yağlı kağıdı üstüne bastırarak yerleştiriyoruz.
Alüminyum folyo ile üstünü kapatıp 200 derecede 2 saat pişiriyoruz. Çıkarınca 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst