AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Fırın Tavuk(zerdeçallı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Fırın Tavuk(zerdeçallı) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk incik ya da tavuk pirzola
1 tane orta boy patates
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı zerdeçal
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağı
Tavukları bulamak için
Un

Sebzeli Fırın Tavuk(zerdeçallı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu tuz ve karabiber ile ovalayıp her tarafını unladım.
Patates havuç ve soğanı iri iri doğradım.
Tavayı ocağa alıp iyice ısıttım,tavuklar kızarana kadar (iki tarafınıda)mühürleyip tavadan aldım.
Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip,soğan sarımsak,patates ve havucu 5 dk kadar soteledim.
Baharatlarını ve tuzunu ilave edip 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, mühürlediğim tavukları sebzelerin arasına yerleştirdim. Kaynamaya başlayınca ocaktan aldım.
Tavanın ağzını ıslatıp sıktığım fırın kağıdı ile kapatıp 200 dereceli fırında.
Tavuklar kızarana kadar pişirdim. (pişmesine yakın kağıdı üzerinden aldım) denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Sebzeli Fırın Tavuk(zerdeçallı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst