AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Ezogelin Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 tane patates (orta boy)
1 tane soğan (orta boy)
1 tane havuç (orta boy)
1 yemek kaşığı domates
2 litreye yakın su
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, nane

Sebzeli Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patates, havuç ve soğan 4-5 kesime kesilip rondodan çekilir. (içine 1/2 bardak kadar su da ek edelim).
Mercimek, bulgur ve pirinç bir kapta bol suda yıkanıp, tencereye konur.
İçine domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, su, tuz ve kırmızı toz biber konup tencerenin kapağı kapatılır.
Düdüğü çıktıktan sonra altını kısıp 10 dakika sonra ocak kapatılır.
Piştikten sonra isterseniz blenderdan kısa periyodik 2 sn kadar çekilir (tamamen pürüzsüz olmaması için kısa çekiyoruz )
Üzerine ister tereyağında naneyi kavurup yada direk nane’yi koyup afiyetle içiyoruz.
Sebzeli Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst