SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
2 adet patates
1 büyük baş soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
İsteğe nazaran baharatlar
1 su bardağı soğuk su
Sıvı yağ
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı erleri soğuk suda yıkayıp 1 su bardağı su ile düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
Tüm zerzevatları yemeklik doğrayıp güvecin içine alıyoruz.
Haşlanan etleri de suyu ile birlikte sebzelerin içine ek ediyoruz.
Salça, baharat, tuz ve yağımızı da ek ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
En kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kuşbaşı
2 adet patates
1 büyük baş soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
İsteğe nazaran baharatlar
1 su bardağı soğuk su
Sıvı yağ
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı erleri soğuk suda yıkayıp 1 su bardağı su ile düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
Tüm zerzevatları yemeklik doğrayıp güvecin içine alıyoruz.
Haşlanan etleri de suyu ile birlikte sebzelerin içine ek ediyoruz.
Salça, baharat, tuz ve yağımızı da ek ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
En kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı