Sebzeli Etli Güveç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
2 adet patates
1 büyük baş soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
İsteğe nazaran baharatlar
1 su bardağı soğuk su
Sıvı yağ

Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı erleri soğuk suda yıkayıp 1 su bardağı su ile düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
Tüm zerzevatları yemeklik doğrayıp güvecin içine alıyoruz.
Haşlanan etleri de suyu ile birlikte sebzelerin içine ek ediyoruz.
Salça, baharat, tuz ve yağımızı da ek ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
En kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst