AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Erişte Yapımı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Erişte İmali Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk pancar
500 gram ıspanak
5 adet küçük uzunluk havuç
3 kg un
Tuz
9 adet yumurta

Sebzeli Erişte İmali Tanımı Yapılışı

Her bir erişte çeşidi için 3 yumurta 1 kg un ve içine koymak istediğiniz zerzevat olacak formda hazırlamalıyız.
Öncelikle pancarı, ayıklanmış ıspanakları ve rendelenmiş havuçları farklı ayrı haşlıyoruz.
Haşlanan zerzevatları yeniden farklı ayrı blenderde eziyoruz, püre haline geliyor.
Yoğurma kabına 3 yumurta ve tuz koyup çırpıyoruz.
Üzerine hangisinden başlamak istiyorsanız zerzevat püresini katıp un ekliyoruz.
Benim hamurlarım daima 7 bardak un aldı, sert bir hamur yapacağımız için 5 bardaktan sonra önlemli koymanızı tavsiye ederim.
Yoğurduğumuz hamuru birkaç kesim yapıp streçe sarıp bekletiyoruz.
Bu ortada başka hamurları da sebzelerle yoğuralım.
Bekleyen hamurumuzu açıp şeritler halinde kesiyoruz.
2-3 gün kurumaya bırakıyoruz.
Sobasında ister karıştırarak ister tek renk pişirip tüketebilirsiniz.
Biz çocuklarımla yaparken çok eğlendik ve kendileri de bu işe dahil oldukları için daha zevkle yiyorlar.
Deneyeceklerin eline sıhhat şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst