AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı yıkanmış bulgur
1 domates
1 soğan
1 yeşil biber
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su ( bulguru geçecek kadar )

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı tencereye koyup 1-2 dakika kızdırıyoruz.
Soğanı ve biberi ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
Domates, salça ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
Sonrasında bulgur ve maydanozu ekleyip bir iki kere karıştırıyoruz.
Bulgurların üstüne gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
Sıcak su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir çeşit karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz.
Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst