AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kapya biberi
300-400 gram mantar
2 avuç dolusu bezelye
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 (yarım) kaşığı karabiber
Tuz
Sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları minik küpler halinde doğruyoruz.
Uygun bir tencereye sıvı yağı alıp içine soğanları ve salçayı ekliyoruz.
Hafif kavrulunca mantarları da ekleyip devam, suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra biberi, bezelyeleri ve yıkanmış bulguru ekliyoruz.
İçine tereyağını, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp ve altını kısıp, yaklaşık 20 dakika suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Yanına yoğurt, afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst