AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet küçük uzunluk patates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 ,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı nane
3,5 su bardağı sıcak su (Bulgurun çeşidine nazaran farklılık gösterebilir)

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye yağları alalım tereyağ eriyince yemeklik doğranmış soğanları ekleyip biraz soteleyelim.
Ardından küçük küpler halinde kestiğimiz biberleri ekleyip biraz daha soteleyelim.
Son olarak minik küpler halinde kestiğimiz patates ve salçaları ek edip salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bulguru ve baharatları ekleyip karıştıralım sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
10 dk. demlenip bekleyip, sonrasında servis edelim.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst