AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
1 su bardağı domates konservesi yoksa 3- 4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 er yaralı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
Tuz
Sıcak su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı, sarımsağı yağda kavuralım.
İçerisine patates ,kabağı biberleri ek edelim güzelce kavurmaya devam edelim.
Ardından salçamızı ekleyelim, salça da kavrulduktan sonra domates konservemizi de ekleyelim.
Sebzeler kavrulduktan sonra bulgur ve baharatları ek edelim.
Bir kaç dakika kavrulan bulgurumuza suyumuzu ve tuzu da ek ederek kısık ateşte pişirelim.
Ben biraz sulu sevdiğimden çok hafif sulu bırakıyorum bu tercihe kalmış.
Yanında cacık ve yufka ekmek ile on numara bir yemek oluyor deneyen herkese afiyetler olsun
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst