AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı bulgur
1 baş kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet küçük kapya biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iç yağı yoksa tereyağıda olabilir
1 su bardağı kemik suyu yoksa kural değil
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağı doğranmış soğan,yeşil biber, kırmızı biberi doğradım.
İç yağı (tereyağı da olur) ekledim daima bir arada çevirerek pembeleştirdim.
Domatesi soyup küp küp doğradım.
Bir kaşık salçayı da ekledim bir kaç sefer karıştırdım.
Yıkayıp süzdüğüm bulguru ekleyip kemik suyu eği ile (şart değil bende olduğu için kullanıyorum) 3 bardak sıcak suyu ekledim.
Tuz, pul biber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
Yarım saat kadar dinlendirip servis yaptım.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst