AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Bulgur Pilavı (Anane Pilavı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Pilavı (Anane Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur (Köy bulguruda derler)
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
3 su bardağı su

Sebzeli Bulgur Pilavı (Anane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce biber ve soğanları ince kıyım olacak halde doğranır. Üç yemek kaşığı kadar yağda kavrulur (Dilerseniz olağan katı yağ ya da tereyağıda kullanabilirsiniz)
Bir kaç dakika kavurduktan sonra kabukları soyulmuş rendelenmiş ya da bıçakla doğranmış (El blender ini kullandım ben) biçimde kavrulan sebzelerin üzerine ek edin.
Daha sonra soğan, biber, domatesle bir arada bir kaç tıp karıştırdıktan sonra salçamızı ek ediyoruz. Salçayı biraz sebzelerle özleştirdikten sonra bulgur ek edilecek.
Bulgurlarımızda tenceredekilerle güzelce karıştırın sonrasında kıyılmış maydanozlarıda üstüne döküyoruz. Bir kaç cins karıştırıp, kaşıkla üzerine su ek ediyoruz. Bir iki çeşit tekrar karıştırıp, kapağı kapatıyoruz.
Önce yüksek ateşte pişiriyorum, su kaynamaya başlayınca altını en küçük kısık ayarına getiriyorum. Suyu çekilene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Not: Dilerseniz et, tavuk suyunuz varsa onuda tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun

Sebzeli Bulgur Pilavı (Anane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst