AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebzeli Bulgur Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 tane yeşil biber
1 tane domates
1 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
1 küçük patates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı bulgur
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar tuz
Göz kararı su (yaklaşık bir litre felan)
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sebzeler yıkanır gelişi hoş doğranır, bir tencereye sıvı yağı koyup zerzevatları biraz sotelenir.
Daha sonra salça konup kavrulur.
Sonra bulgur, pulbiber konur karıştırılır. Suyu ek edilir. (göz kararı koydum ben suyunu dikkatli koyun).
Daha sonra tuzunu da ek edip pişmeye bırakılır.
Üzeri için tavaya yağ, nane konur biraz kavrulunca toz biber de konur altı kapatılır. (dikkatli olun nane çok kızarmayacak )
Daha sonra pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
(eğer ki çorbanın kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilir, daha sonra bi taşım daha kaynatıp indirebilirsiniz. ).
Üzerine yağını ek edip servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz yağını tabaklara servis ederken de koyabilirsiniz.Değişik çorba arayanlara tavsiye ederim
Notfotoğrafları blendırdan çekmeden ve çektikten sonraki halini ekledim, tabi birde yağını koyunca) afiyetler olsun

Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst