AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı basmati pirinç pilavı
1 adet küçük uzunluk kuru soğan
1 adet küçük uzunluk kapya biber
1 adet küçük uzunluk köy biber
1 su bardağından taze bezelye
1 adet orta uzunluk havuç
1 çay kaşığı tuz tozşeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küçük uzunluk Türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 su bardağı su

Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencereye bezelyeyi ve havucu soyup, koyalım 15 dk haşlayıp, soğuk sudan geçirip süzelim biberlerim çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayalım soğanı küçük yemeklik doğrayalım haşlanan havucu da küçük doğrayalım
Önce tencereye yağı koyalım soğanı biberleri koyalım 1 dakika kavuralım pirinci bir sefer yıkayalım, süzelim, tencereye ekleyelim 2-3 dk kavuralım.
Tuzu, şekeri karabiberi ek edip karıştıralım, havucu bezelyeyi ekleyip karıştıralım oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca kısalım suyu çekince kapatalım.
Üzerine havlu kağıt serelim servis tabağına alalım afiyet olsun not. Bu pirincin pilavı tane tane oluyor nefis oluyor.
Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst