SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon kekik pul biber
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ rendelenmiş havuç, doğranmış biberler alınır ve kavrulur.
Üzerine tereyağı, salça, arpa şehriye eklenir ve 3-5 dakika karıştırılır.
Baharatlar ve su eklendikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Suyu çekene kadar pişirilir.
Piştikten sonra istenilen halde süslenir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon kekik pul biber
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ rendelenmiş havuç, doğranmış biberler alınır ve kavrulur.
Üzerine tereyağı, salça, arpa şehriye eklenir ve 3-5 dakika karıştırılır.
Baharatlar ve su eklendikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Suyu çekene kadar pişirilir.
Piştikten sonra istenilen halde süslenir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun