Sebze Graten Tarifi (En İyi Değerlendirme Yemeği)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zerzevat Graten Tanımı (En Uygun Kıymetlendirme Yemeği) İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk brokoli
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet küçük uzunluk havuç
Beşamel Sos İçin;
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2..5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
Kaşar peynir rendesi

Zerzevat Graten Tanımı (En Uygun Kıymetlendirme Yemeği) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sebzelerimizi küçük kesimler halinde doğrayalım .
Tuzlu kaynar suda haşlayalım diriliğini damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Onlar haşlanırken beşamel sos için tereyağ eritip unun kokusu çıkana kadar kavuralım .
Sütü yavaş yavaş ek edip çırpma teliyle karıştıralım ağırlaşan sosa tuz, karabiber ekleyelim.
Haşlanan sebzelerimizi süzelim ve bir fırın kabına koyalım.
Üzerine beşamel sosu dökelim.
Son olarak kaşar ek edip 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Zerzevat Graten Tanımı (En Düzgün Kıymetlendirme Yemeği) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst