Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tavuk göğsü yada 2 but
1 çay bardağı şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 -7 kısım ıspanak
1 büyük havuç
1 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı çorbanın kendi suyundan
Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları tencereye alıp üzerini geçene kadar su dolduralım ve 1 çay kaşığı tuz atıp haşlayalım.
Haşlanan eti alıp kenara soğumaya bırakalım.
Ayrı yerde çorbanın terbiyesini hazırlayalım bunun için tüm gereçleri kaseye alalım ve pürüssüz bir kıvam alana dek karıştıralım ve kenara alalım.
Şimdi tencereye yağı ve rendelenmiş havucu alıp renginin yağa çıkması için bir süre kavuralım ve şehriye ve ıspanakları ek edip tavuğun suyunu ek edelim. Artık didiklenmiş tavukları ek edelim.
Çorbanın suyundan 1 çay bardağı alıp yavaş yavaş unlu karışıma ekleyelim ki çorbamız kesilmesin daha sonra nanesini ve tuzunu ekliyoruz.
Isıttığımız harcı çorbayı karıştırarak ek ediyoruz ve 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tavuk göğsü yada 2 but
1 çay bardağı şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 -7 kısım ıspanak
1 büyük havuç
1 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı çorbanın kendi suyundan
Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları tencereye alıp üzerini geçene kadar su dolduralım ve 1 çay kaşığı tuz atıp haşlayalım.
Haşlanan eti alıp kenara soğumaya bırakalım.
Ayrı yerde çorbanın terbiyesini hazırlayalım bunun için tüm gereçleri kaseye alalım ve pürüssüz bir kıvam alana dek karıştıralım ve kenara alalım.
Şimdi tencereye yağı ve rendelenmiş havucu alıp renginin yağa çıkması için bir süre kavuralım ve şehriye ve ıspanakları ek edip tavuğun suyunu ek edelim. Artık didiklenmiş tavukları ek edelim.
Çorbanın suyundan 1 çay bardağı alıp yavaş yavaş unlu karışıma ekleyelim ki çorbamız kesilmesin daha sonra nanesini ve tuzunu ekliyoruz.
Isıttığımız harcı çorbayı karıştırarak ek ediyoruz ve 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı