AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sebze Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1/2 (yarım) adet kereviz
1 adet patates
2 adet havuç
1 bağ pırasa (Sadece beyaz kısımları)
2 adet kapya biber
2 bağ ıspanak
1 adet kabak
1 su bardağı domates suyu yahut 1 yemek kaşığı domates salçası
1/4 (çeyrek) demet maydanoz
1/4 (çeyrek) demet dereotu
1 limon kabuğu rendesi
8-10 adet taze nane yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kekik

Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı

Tencereye zeytinyağını alın ve kısık ateşte biraz ısınmasını bekleyin.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurmaya başlayın.
Soğanların son 1 dakikasında içine rendelenmiş yahut ufak doğranmış sarımsakları ek edin.
Elimizde olan bütün zerzevatları ufak küp halinde doğrayın.
Ispanakları yıkayıp iri modüller halinde doğrayın.
Ispanaklar hariç öbür zerzevatları tencereye ek edip ortada karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Kavrulan sebzelere domates suyunu ek edin.
Sebzelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Baharatları da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sebzeler piştiğinde üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
 
Geri
Üst