Sebze Çeşnili Çorbam

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zerzevat Çeşnili Çorbam Tanımı İçin Gereçler
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı zerzevat çeşnili baharat
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk su
4veya 5 su bardağı sıcak su

Zerzevat Çeşnili Çorbam Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çorbamız için birinci olarak sıvı yağı tencereye alıp sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Üzerine un, mısır unu,sebze çeşnili baharattan ekliyoruz.
Unun kokusu çıkana kadar bir kaç dk daha kavuruyoruz.
Akabinde üzerine evvel soğuk suyu ekliyoruz(topaklanma olmasın diye)
Daha sonra sıcak suyu ekleyip kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Çorbamız kaynadıktan sonra 5dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Sarımsakları bilhassa rendelemedim. Çorbamı yudumlarken ağza gelen sarımsak taneleri çok hoşuma gidiyor Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Zerzevat Çeşnili Çorbam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst