AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sebeke geriliminin birimi nedir?

Editör

Yeni Üye

Şebeke geriliminin birimi nedir?​

Birimi Volt’tur. V harfi ile gösterilir. Kavramları daha kolay anlayabilmek adına elektrik enerjisinin su ile benzerliğini kurmaya çalışırsak, gerilimi (Volt) su seviyesinin yüksekliği olarak düşünebiliriz.

Şehir şebeke hattı nedir?​

Enerjinin iletilmesi gereken şehir merkezlerine, kasaba ve köylere uygulanan, beslemenin birden fazla trafo ile yapıldığı ve alıcıları besleyen hatların bir ağ gibi örülerek gözlerin oluşturulduğu şebeke tipidir.

Türkiyede hangi tip şebeke kullanılmaktadır?​

Türkiyede hangi tip şebeke kullanılmaktadır?
Türkiye’de alçak gerilim dağıtım şebekelerinin TT sistem olarak inşa edilmekte olduğu fikri mevcuttur. Tüketicilerde ise değişik kullanımlar mevcuttur. Tüketicilerde TT sistem kullanılıyorsa; tüketicilerin koruma hatları nötr ile bağlı olmamalı ve kaçak akım rölesi bulunmalıdır.

AG ve OG ne demek?​

AG ve OG ne demek?
Alçak Gerilim ( AG ) : 1000 Volta kadar gerilim verilen iletim hatlarıdır. Orta gerilim ( OG ) : 1000-15.000 Volt arası gerilim verilen iletim hatlarıdır. Yüksek gerilim ( YG ) : 15.000 volt ve üzeri gerilim verilen iletim hatlarıdır.

Şebeke tipi TT TN ne demek?​

Bu şebeke tipi en yaygın sistemdir. TN sistemlerinde doğrudan topraklanmış bir nokta bulunur ve tesisatın açıktaki iletken bölümleri bu noktaya koruma iletkeni ( PE ) ile bağlanır. Bu yapılan işlem işletme topraklamasıdır. TN tipi şebeke de koruma topraklamasına ve sıfırlamaya müsaade edilir.

TT ve TN sistem nedir?​

TN sistemde işletme ve koruma topraklaması ayni elektriksel potansiyele sahiptir. Koruma iletkeni (PE) her bir tesiste doğrudan nötr (N) iletkenine bağlanmıştır. TT sistemde her iki topraklama kesinlikle ayrıdır ve tesisin hiçbir yerinde birleştirilemez.

AG OG projesi nedir?​

AG OG projesi nedir?
Bina ve endüstriyel tesislerin ihtiyaç duyduğu alçak gerilim ve orta gerilim projeleri tasarlanarak müşterilerimize kaliteli ve verimli çözümler sunulmaktadır. Teknolojik gelişmeler özenle takip edilerek müşterilerimiz için en uygun çözümler üretilerek sonuca gidilmektedir.

Şebeke gerilimi birimi olan Volt (V), elektrik enerjisinin taşındığı hatlardaki potansiyel farkı ifade etmektedir. Gerilim, elektrik akımının hareket etmesini sağlayan güçtür ve Volt cinsinden ölçülür. Su benzetmesiyle düşünürsek, gerilimi su seviyesinin yüksekliği olarak görebiliriz.

Şehir şebeke hattı, enerjinin taşındığı şehir merkezleri, kasaba ve köylere birden fazla trafo aracılığıyla iletilen hatların ağ gibi örüldüğü ve alıcıları besleyen bir şebeke tipidir.

Türkiye'de alçak gerilim dağıtım şebekeleri genellikle TT sistem olarak inşa edilmektedir. Bu sistemde, tüketicilerin koruma hatları nötr ile bağlantılı olmamalı ve kaçak akım rölesi bulunmalıdır.

AG (Alçak Gerilim) ve OG (Orta Gerilim) terimleri, farklı gerilim seviyelerindeki iletim hatlarını belirtmektedir. AG, 1000 Volta kadar gerilim verilen hatları ifade ederken, OG 1000-15.000 Volt arasındaki hatları temsil eder.

Şebeke tipi olarak TN (topraklı nötr) sisteminde, doğrudan topraklanmış bir nokta bulunur ve tesisatın iletken bölümleri bu noktaya koruma iletkeni (PE) ile bağlanır. Bu sistemde koruma topraklamasına ve sıfırlamaya izin verilir.

TT (Topraklı-Topraksız) ve TN (Topraklı-Nötr) sistemlerinde ise topraklamaların yapıldığı noktalar farklıdır. TT sistemde her iki topraklama kesinlikle ayrıdır ve birleştirilemezken, TN sistemde işletme ve koruma topraklamaları aynı potansiyele sahiptir.

AG OG projesi, bina ve endüstriyel tesisler için alçak gerilim ve orta gerilim projelerinin tasarlanması ve müşterilere uygun çözümler sunulması sürecidir. Teknolojik gelişmeler takip edilerek en verimli çözümler üretilir ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik projeler hayata geçirilir.

Geri