AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SD kart neden gormuyor?

Editör

Yeni Üye

SD kart neden görmüyor?​

Bu nedenle akıllı telefonunuza başka bir hafıza kartı takarak fiziksel portta herhangi bir sorun olup olmadığına bakmalısınız. Yani sorun belki de akıllı telefonunuzun fiziksel donanımında olabilir. Port girişlerinin toz veya kir barındırmadığın emin olun ve bir kürdan yardımıyla nazikçe slotları temizleyin.

Hafıza kartı hatası nasıl düzelir?​

Hafıza kartı hatası nasıl düzelir?
Android cihazda SD kart hasarlı veya SD kart yok hata uyarısı
- Kart üzerindeki tüm verilerin yedeğini oluşturunuz.
- Bilgisayar kullanarak kartı biçimlendirin.
- Kartı Androıid cihazına geri takınız.
- Kart tespit edilmiyorsa, kartı Android cihazda biçimlendirin.
- Kartı bilgisayara takınız ve verileri geri yükleyiniz.

SD kart nerede gözükür?​

SD kart nerede gözükür?
Başlangıç ekranında sola kaydırın ve Ayarlar > Telefon depolama alanı > Hafıza kartınıza ait bilgileri kontrol etmek için, SD kart öğesine dokunun.

Micro SD kart nasıl kurtarılır?​

Micro SD Karttan Veri Kurtarma
- Adım 1: SD kartı PC’ye takın. SD kartı bir kart okuyucuya takın ve kart okuyucuyu SD kartınızla birlikte sağlıklı çalışan bir bilgisayara takın.
- Adım 2: EaseUS veri kurtarma yazılımını çalıştırın ve kartı tarayın.
- Adım 3: Kaybolan verileri kontrol edin ve kurtarın.

Flash bellekte görünmeyen dosyalar nasıl açılır?​

Flash bellekte görünmeyen dosyalar nasıl açılır?
USB / Hafıza kartı gizli dosyaları gösterme veya görünmeyen dosyaları gösterme (Denetim masası ile)
- Başlat’a tıklayın > arama kutusunda denetim masası yazın.
- Kategori görünümüne geçip Görünüm ve Kişiselleştirme’ye tıklayın.
- Dosya Gezgini Seçeneklerinde Gizli dosya ve klasörleri göster’e tıklayın.

Hafıza kartındaki fotoğrafları nasıl görebilirim?​

Hafıza kartındaki fotoğrafları nasıl görebilirim?
- Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Fotoğraflar uygulamasını açın.
- Google Hesabınızda oturum açın.
- Fotoğraflar’a. dokunun.
- Üst kısımda, fotoğraflarınızın yedeklenip yedeklenmediğini veya hâlâ yedeklenmeyi bekleyip beklemediğini görürsünüz.
Telefonda SD kart erişimine nasıl izin verilir?​
Dosyaları SD kartınıza kaydetme
- Android cihazınızda Google Files uygulamasını açın. Depolama alanınızı nasıl görüntüleyeceğinizi öğrenin.
- Sol üstte Diğer Ayarlar’a. dokunun.
- SD karta kaydet’i açın.
- İzinlerin onaylanmasını talep eden bir istem görürsünüz. İzin ver’e dokunun.

SD kartınızın görülmeme sorunuyla başa çıkmak oldukça sinir bozucu olabilir, ancak çözümler bulunmaktadır. Birkaç öneri paylaşmak istiyorum:

1. **Fiziksel Bağlantıyı Kontrol Edin:** Öncelikle, SD kartınızın fiziksel bağlantılarını kontrol edin. Kartı çıkarıp temizledikten sonra tekrar takmayı deneyin. Gerekirse, farklı bir cihazda da test edebilirsiniz.

2. **SD Kartı Biçimlendirme:** Eğer SD kartınızı başka bir cihazda tanımıyorsa, bilgisayarınıza takarak biçimlendirme işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında karttaki tüm verilerin silineceğini unutmayın.

3. **Android Cihazda Biçimlendirme:** SD kartı Android cihazınıza takarak biçimlendirme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem bazen kartın tanınmasına yardımcı olabilir.

4. **Yedekleri Kontrol Edin:** SD kartınızı biçimlendirme işlemine geçmeden önce karttaki verileri yedeklemeyi unutmayın. Verilerinizin güvenliğini sağlamak için önlem almak önemlidir.

5. **Veri Kurtarma Yazılımı Kullanın:** Eğer SD kartınızı biçimlendirme işleminden sonra bile verilerinizi kurtaramazsanız, profesyonel veri kurtarma yazılımlarından yardım alabilirsiniz. Adım adım yönergeleri takip ederek kayıp verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Bu önerileri dikkate alarak SD kartınızdaki sorunu çözmeyi umuyorum. Eğer sorun devam ederse, teknik destek almayı düşünebilirsiniz. Umarım bu bilgiler faydalı olur.

Geri