AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Scrum yontemi nedir?

Editör

Yeni Üye

Scrum yöntemi nedir?​

Scrum; Agile proje yönetim metodolojilerinden biridir. Kompleks yazılım süreçlerinin yönetilmesi için kullanılır. Bunu yaparken bütünü parçalayan; tekrara dayalı bir yöntem izler. Düzenli geri bildirim ve planlamalarla hedefe ulaşmayı sağlar.

Scrum nerede kullanılır?​

Son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve çevikliği uygulayan Scrum Çatısı, sadece yazılım geliştirme amacıyla değil, aynı zamanda “donanım, gömülü yazılım, etkileşim fonksiyonları ağları, otonom araçlar, okullar, hükümet, pazarlama, organizasyonların işleyişini yönetmek ve günlük yaşantımızda birey ve toplum olarak …

Agile metodoloji nedir?​

Agile metodoloji nedir?
Agile (çevik) yöntem, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Bu yöntem ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur. Genellikle sprint olarak bilinen artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır.

Scrum Team kimlerden oluşur?​

Scrum Team kimlerden oluşur?
Scrum Takımı (Scrum Team) Scrum Takımı, bir Ürün Sahibi (Product Owner), Geliştirme Takımı (Development Team) ve bir de Scrum Masterdan oluşur.

Scrum uygulama geliştirme yöntemi nedir?​

Scrum (engl. “itişip kakışma“), yazılım Mühendisliği’nde bir uygulama geliştirme yöntemidir. Bu geliştirme yönteminin temel özelliği gözlemci, geliştirmeci ve tekrara dayalı olmasıdır.

Agile & Scrum Eğitimi Nedir?​

Agile Metodolojisi (çevik yöntemler) yazılım sistemlerindeki genel giderlerin azaltılmasını sağlayan ve büyük değişikliklere neden olmadan istenilen değişikliklere hızlı bir şekilde cevap verebilmeyi amaçlayan yazılım geliştirme yöntemidir. …

Agile vs Scrum Nedir?​

Agile vs Scrum Nedir?
Scrum, Agile proje yönetimi metotlarından biridir. Karmaşık yazılım projelerinin başarı oranını yükseltmek için oluşturulmuştur. En yaygın kullanılan proje yönetim metotlarından biridir. Scrum, projeyi küçük parçalara ayırarak yönetmeyi önerir.

Agile ne zaman kullanılır?​

Agile ne zaman kullanılır?
Gereksinimlerin hızla değiştiği projelerde kullanılır. Kendi kendini organize eden, işlevler arası bir ekip prensibi üzerine çalışır. Scrum çerçevesi genellikle koşulların hızlı bir şekilde değişebileceği ya da çoğu zaman projenin başlangıcında farkında olunmayan durumlarla ilgilenir.

Çevik metodolojisi nedir?​

Çevik Metodoloji , müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hız ve esnekliğe ihtiyaç duyanlar için ideal olan ve her zaman performansı iyileştirmeye odaklanan bir proje yönetimi yöntemidir.

Agile egitim nedir?​

Eğitimi Amacı: Çevik Geliştirme Yaklaşımı uzun vadeli plan yapmak yerine, değişime yanıt veren, takım çalışmasına odaklı, ürün geliştirme anlayışıdır. Basit yöntemlerle ancak son derece sıkı bir disiplini ve pratikleri takip edip uygulamak ve ürün hedeflerine yönelik çalışmak esastır.

Agile sertifikası nedir?​

Agile sertifikası nedir?
PMI-ACP sertifikası Agile yöntemler ile ilgili bilgilerin pekiştirilmesi ve ölçülmesi için hazırlanmış bir sertifikasyondur. PMI-ACP sertifikası için sınav başvuru şartlarından birisi REP statüsünde bir eğitim kurumundan 21 saatlik eğitim alınmasıdır.

Scrum, Agile proje yönetim metodolojilerinden biri olup, kompleks yazılım süreçlerinin yönetilmesi için kullanılan bir yaklaşımdır. Scrum, tekrara dayalı bir yöntem izleyerek süreci parçalayarak düzenli geri bildirim ve planlamalarla hedefe ulaşmayı sağlar. Scrum, genellikle üç temel rolle uygulanır: Ürün Sahibi (Product Owner), Geliştirme Takımı (Development Team) ve Scrum Master. Bu roller arasındaki işbirliği ve etkileşim yöntemin temelini oluşturur.

Scrum, yaygın olarak yazılım geliştirme alanında kullanılmakla birlikte, donanım, gömülü yazılım, etkileşim fonksiyonları ağları, otonom araçlar, okullar, hükümet, pazarlama, ve organizasyonların işleyişini yönetmek gibi farklı alanlarda da uygulanabilir.

Agile metodoloji ise yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Proje ekiplerinin yazılım geliştirme süreçlerindeki öngörülemezlikle başa çıkmasına yardımcı olur ve sprint adı verilen artımlı, yinelemeli iş dizilerinden faydalanır.

Agile ve Scrum birbirinden farklı kavramlardır. Agile, genel bir yazılım geliştirme yaklaşımı iken, Scrum, Agile proje yönetimi metotlarından sadece bir tanesidir. Scrum, projeyi küçük parçalara ayırarak yönetmeyi önerirken, Agile ise daha genel bir anlayışa sahip bir yaklaşımdır.

Agile metodolojileri hız ve esneklik gerektiren projelerde tercih edilebilir. Bu metodolojiler, gereksinimlerin hızla değiştiği projelerde, takım çalışmasına dayalı ve değişime hızlı bir şekilde adapte olabilen süreçlerde oldukça faydalı olabilirler.

Çevik metodoloji ise müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hız ve esnekliğe ihtiyaç duyanlar için ideal olan ve her zaman performansı iyileştirmeye odaklanan bir proje yönetimi yöntemidir.

Agile sertifikası ise Agile yöntemler ile ilgili bilgilerin pekiştirilmesi ve ölçülmesi için hazırlanmış bir sertifikasyondur. PMI-ACP sertifikası, Agile yöntemlere ait bilgilerin derinleştirilmesi ve sınav başvuru şartları arasında belirli eğitim alınması gereken bir sertifikadır.

Geri