AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Scramble nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Scramble nasıl yapılır?​

Çırpılmış Yumurta (Scrambled Egg) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede yumurta ile sütü çırpıyoruz.
- Çok hafif yağladığımız yapışmaz tavaya döküp orta ateşte pişiriyoruz.
- Kahvaltılara renk katacak aynı zamanda oldukça pratik bir tarif.
- Yaklaşık 2-3 dakikada pişiyor.

Yumurta nasıl çırpılır?​

Yumurta nasıl çırpılır?
Çırpılmış yumurta yapımı için; orta boy derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Çatal yardımı ile ileri ve yukarı olacak şekilde üzeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Çırptığınız yumurtaların üzerine yarım su bardağı süt, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı tekrar çatal yardımı ile çırpın.

Peynirli çırpılmış yumurta nasıl yapılır?​

Peynirli çırpılmış yumurta nasıl yapılır?
Tavaya yumurta karışımını dökün, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte yumurtaları silikon ya da tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin. Kullanacaksanız ocaktan almadan hemen önce peyniri ilave edin ve hızlıca karıştırarak servis edin.

En güzel yumurta nasıl yapılır?​

Sahanda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen yağa yumurtaları kırın.
- Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
- Üzerine tuzunu serpin.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bacon and Eggs nasıl yapılır?​

Bacon and Eggs nasıl yapılır?
ben çok fazla kurutmadan, her iki tarafını da hafifçe kızartarak seviyorum. isteyen biraz daha kızartabilir, ama dikkat, farkına varmadan kupkuru hâle de getirmeyin. sıra yumurtada. ben 150 g bacon için, pişen bacon’ları tavadan aldıktan sonra, tava bacon yağı ile yağlıyken 3 yumurta kırıyorum. sonra afiyetle yiyorum.

Amerikan omleti nasıl yapılır?​

Amerikan omleti nasıl yapılır?
Orta boy bir tavaya zeytinyağı ve tereyağın yarısını (1 çorba kaşığı) koyup, orta ateşte kızdırınız. Soğan ve sarmısağı ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domatesleri katıp, arasıra karıştırarak 3 dakika pişiriniz.

Yumurta nasıl köpürtülür?​

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yuvarlak tabanlı porselen bir kabın içerisine yumurta aklarını ilave edin. Daha çabuk sonuç almak için çırpma kabını içerisinde sıcak su bulunan başka bir kabın içerisine oturtun. Yuvarlak tabanlı bir çırpma teli ya da mikser ile çırpmaya başlayın.

Yumurta ve şeker kaç dakika çırpılır?​

Yumurta ve şeker kaç dakika çırpılır?
Şekeri ve yumurtaları en az 5 dakika çırpın. Hatta yumurta akı ile sarısını ayırarak çırpıp birbirine ilave edebilirsiniz. Yumurtanın çırpılmasıyla ortaya çıkan hava kabarcıkları kekinizin daha çok kabarmasını sağlar.

Peynirli yumurta nasıl pişirilir?​

Peynirli yumurta nasıl pişirilir?
Beyaz peyniri eziyoruz ve uygun bir tavanın içerisine eklediğimiz zeytin yağında ocağa alıyoruz. Üzerine pul biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurtayı bir kaseye kırıyoruz ve çırpıyoruz. Peynirin üzerine ekleyip ara ara karıştırarak pişiriyoruz.

Bacon yumurta ne demek?​

Yumurtaları sahanda yumurtada olduğu gibi pişirin. Bir tabağa çıkartın. Beykınları da saçta veya tavada kızarttıktan sonra yumurtaların yanında servis yapın.

Yumurta akı neden köpürür?​

Yumurta akı neden köpürür?
Çünkü yumurta akı su kaybeder ve çok küçük pıhtılar halinde yumurta akı proteini katılaşır. Bunun için aşırı çırpma da köpüğün çökmesine neden olur. Kısacası köpürtme olayı çırpma ile hava kabarcıklarının yumurta proteinleri arasına yerleşerek kendi hacminin 7 katı genişlemesini sağlayan bir oluşumdur.

Scramble yapımı oldukça kolay ve hızlı bir tariftir. İşte çırpılmış yumurta (Scrambled Egg) tarifini adım adım anlatan bilgiler:

1. Bir kasede yumurta ile sütü çırpın.
2. Hafifçe yağladığınız yapışmaz bir tavaya karışımı döküp orta ateşte pişirin.
3. Yaklaşık 2-3 dakika içinde yumurtalar pişecek ve harika bir kıvam alacaktır.
4. Dilerseniz içine peynir, sebze veya baharatlar ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Yumurta çırpma konusunda da detaylı bilgi vermek gerekirse:
1. Ortaya boyutta derin bir kap içine yumurtaları kırın.
2. Çatal yardımıyla yumurtaları yukarı doğru olacak şekilde iyice çırpın, köpük köpük hale gelene kadar devam edin.
3. Daha sonra içine süt, tuz ve karabiber gibi malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.

Peynirli çırpılmış yumurtayı yaparken ise şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Tavaya yumurta karışımını dökün ve tuz, karabiber gibi baharatları ekleyin.
2. Kısık ateşte silikon ya da tahta bir spatula yardımıyla yumurtaları pişirirken hafifçe karıştırın.
3. Eğer kullanacaksanız, peyniri ilave edip hemen karıştırarak servis edebilirsiniz.

Son olarak, sahanda yumurta tarifini de özetleyecek olursak:
1. Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin.
2. Eriyen yağa yumurtaları kırın ve yumurtaları toparlamak için bir kaşık veya spatula ile hafifçe karıştırın.
3. Üzerine tuz serpip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar! Afiyet olsun! 🍳

Geri