AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Scooter motor numarasi nerede yazar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Scooter motor numarası nerede yazar?​

Genellikle motosiklet direksiyon boynunda bulunur. Bisiklet kollarını çevirerek şase numaralarını kontrol edebilirsiniz. Bazı firmalar motosiklet motorunun yan tarafına şase numarasını koyabiliyorlar. Genellikle bu iki yer de şase numarası bulunur.
Motor no nereden öğrenilir?
Bunun için öncelikle kaputun altına ya da motorun üst kısmına odaklanabilirsiniz. Numara, çoğunlukla kaputun altına yerleştirilen küçük bir metal plakanın üzerine işleniyor. Motor üzerinde ise kabartma olarak yer alıyor. Çoğu otomobilde, bu iki yere ek olarak sürücü tarafındaki kapının iç kısmına da bakabilirsiniz.
Motosikletlerde motor no nerede yazar?
Genellikle sürücü tarafında ön camın sol altında veya yine sürücü tarafı kapısının iç kısmında plakalar ya da etiket üzerine yazılı hâlde bulunan araç şasi numarası, motosikletin farklı noktalarında da yer alabilir.

Motor şase numarası sorgulama nasıl yapılır?​

Şase Numarası İle Sorgulama ”S” harfi yazılır ve hemen ardından boşluk verilip şase numarası yazılıp, ”5664” numarasına SMS gönderilir. Bu kapsamda araca ilişkin tüm hasar bilgileri şase numarası üzerinden öğrenilir. Bilgiler işlem yapılan telefona SMS ile gönderilir.
Motor numarası okunmuyor ne demek?
motor numarası okunmazsa yıllık muayeneden geçemez. benim aracımda da okunmuyor şeklinde hafif kusurlu olarak geçti. neden okunmadığını anlayamadım… Muhtemelen o muhafazanın altındadır. Motor no okunmayınca muayneden hafif kusurlu olarak geçiyor araç.
Motor numarası ruhsata nasıl işlenir?
Araç motor tadilat projesi alındıktan sonra tüvtürk araç tadilat muayenesi yapılması zorunludur, tüvtürk’ten araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsat değişimi yapmak için ruhsat değişimi yapmak zorunludur. Notere başvuru yapılarak ruhsat değişimi yapılarak yeni motor numarası ruhsata işlenmiş olur.

Motosiklet şasi nedir?​

Şasi. Bir motosikletin şasisi alüminyum ya da çelik desteklerin kaynak yardımı ile birleştirilmesi sonucu üretilir ve motorun ana iskeletini oluşturur. Bazı özel üretim motosikletlerde karbon-fiber ve titanyum kullanılır ki bu şekilde üretilmiş bir motosikletin maliyeti oldukça yüksektir.
Şase no ile parça sorgulama nasıl yapılır?
Şase Numarası İle Yedek Parça Nasıl Bulunur? Site içerisinde şaseden parça bul kısmına tıklayınız. Araç şase numarasını yazıp araç bul butonuna basınız. Sistem otomatik olarak aracın teknik bilgilerine ulaşıp yedek parçalar ile eşleyerek belli kategorilerde sınıflayarak karşınıza çıkarmaktadır.
Motosiklet üretim tarihi nerede yazar?
Motosiklet Lastiğinin Üretim Yılını Nasıl Öğrenirim? Üzerinde basılı olarak bulunur. Dört rakamlı bir koddur. İlk iki rakam üretim haftasını, son iki rakam üretim yılını gösterir.

Şase no ile hasar sorgulama nasıl yapılır?​

Şaseden hasar sorgulama için atmanız gereken mesaj ise şu şekilde olmalıdır; “HASAR S 12345678” şeklinde hazırladığınız mesajı, 5664’e göndermelisiniz. 12345678 olan bölüme sorgulamak istediğiniz şasi numarasını yazmayı unutmayınız. HASAR boşluk S boşluk 12345678 şeklinde boşluk bırakmayı da dikkate alınız.
Şasi numarası ile neler yapılır?
Şasi numarası ile araç özellikleri sorgulanabilir. Ayrıca zorunlu trafik sigortası, araç hasar bilgisi, kasko sigortası, yedek parça gibi pek çok işlem için şasi numarası sorgulama yapılır. Özellikle kaza, hırsızlık gibi durumlarda araç sahibini koruyan kasko sigortası mutlaka yapılmalıdır.

Geri