Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Scooter fazla yag koyarsak ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Scooter fazla yağ koyarsak ne olur?​

Bunun haricinde fazla yağ , yağ keçelerini zorlar ve silindir yanma odasına yağ sızar,iki zamanlı gibi yağlı benzin yakmaya başlarsın, bujilerin kurum yapar ayrıca egzosdan bir süre sonra köfteci arabası gibi duman çıkmaya başlar.
Z750 kaç litre yağ alır?
Z 750
Motosiklet kaç litre yağ alıyor?
150 cc. bir motor 1 lt. civarı yağ alır yine en iyisi kullanma kılavuzudur.

100 cc motor kaç litre yağ alır?​

0.8 lt. miş. İnternetten ya da kullanma kılavuzundan bulabilirsin diye düşünüyorum.
Motor yağı fazla olursa ne olur?
Fazla yağ dışarı sızabilir ve bujilere temas edebilir. Yağ bujileri kapladığında, kıvılcım üretemeyecek duruma gelir yada kıvılcım üretse de ateşlemeye yetemeyecek kadar az kıvılcım üretebilir. Kirlenmiş bujiler motorun teklemesine, sert çalışmasına neden olabilir veya araç çalışmayabilir bile.
Motosiklet fazla yağı nasıl atar?
Yağ dolum kapağını çıkartıp motoru boşta çalıştırmak suretiyle motorun yağı hava ve basınçla beraber dışarı atması gözlemlenir. Bir bezi 20cm civarında tutarak havaya sıçrayan yağları bezde toplayabilirsiniz.
Bunlar, S.A.E 10W – 30 , S.A.E 20W – 40 , S.A.E 20W – 50 gibi yağlardır. Örneğin; S.A.E 10W-3 O numaralı yağ, kış mevsiminde S.A.E 10W numaralı yağ, yaz mevsiminde S.A.E30 numaralı yağ yerine kullanılır.
100 cc motosiklet kaç numara yağ kullanılır?
10W-40 numara, parası sorun değilse castrol, ucuz olsun derseniz 10W-40 her yağ iş görür ben 10W-40 dizel yağı kullanıyorum 4 litresi 25 lira.
100 cc cup hangi yağ kullanılır?
Bence motorsiklet yağı kullanmalısın. Castrol 10/40 koydum geçenlerde çok memnunum.

Motosikletten fazla yağ nasıl çekilir?​

Herhangi bir eczaneden veya muhtemelen sizde olmasa bile komşunuzdan temin edebileceğiniz bir enjeksiyon- şırınga ve şırınganın başına takabileceğiniz yine evde bulabileceğiniz bir pipet veya akvaryum hortumu ölçeğinde bir ürün ile fazla yağı oldukça kolay çekebilirsiniz.

Geri