Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SCADA yazilimlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

SCADA yazılımları nelerdir?​

Denetleyici kontrol ve veri toplama (SCADA), endüstriyel kuruluşların aşağıdakileri yapmasını sağlayan bir yazılım ve donanım öğeleri sistemidir:
- Endüstriyel süreçleri yerel olarak veya uzak yerlerde kontrol edin.
- Gerçek zamanlı verileri izleme, toplama ve işleme.

SCADA nasıl programlanır?​

SCADA programları “High Level” yüksek dil ile programlanır. SCADA programcısının çoğunlukla görsel nesneler ile programlama yapması tercih edilir. Fakat her zaman bu mümkün olmaz. SCADA programcısının c# veya vb dilinde kon yazıp SCADA programınında çalıştırmalıdır.

WinTr SCADA nedir?​

WinTr SCADA nedir?
Scada programları script fonksiyonlarında belirli fonksiyonların kullanımına izin verirken WinTr tüm engelleri kaldırır ve neredeyse dot net ile program yazıyormuş gibi bir çok işlemi script ile yapmanıza izin verir.

SCADA Otomasyon Sistemi Nedir?​

SCADA Otomasyon Sistemi Nedir?
İngilizce: Supervisory Control and Data Acquisition) kontrol sistemi sayesinde bir tesise veya işletmeye ait tüm cihazların kontrolünden üretim planlamasına, çevre kontrol ünitelerinden yardımcı işletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü ve gözlenmesi sağlanabilir.

SCADA sistemi nedir pdf?​

SCADA sistemi, veri toplama ve telemetri (kablosuz veri aktarma)’nın bir kombinasyonudur. Veri toplama ve merkezden veri gönderme, analiz yapma ve daha sonra bu verilerin bir operatör ekranında gösterilmesi işlevlerini gerçekleştirir. SCADA sistemi saha ekipmanlarını görüntüler ve aynı zamanda denetler.

HMI ne demek?​

– HMI ( İnsan – Makine Arayüzü ) Panel, üzerinde işletim sistemi çalıştıran bir çeşit bilgisayardır. İşletim sistemleri kullanıcıya kapalıdır ve özel editörler yardımı ile programlanırlar. Farklı işletim sistemleriyle uyumlu kullanılabilmektedirler.

SCADA nasıl yapılır?​

SCADA nasıl yapılır?
SCADA sistemleri geniş alana yayılmış tesislerin tek bir merkezden bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi cihazlarla izlenebildiği bir sistemdir ve temel olarak bir yazılımdır. Tek bir cihazdan kullanılabileceği gibi ağ bağlantılarıyla birden fazla bilgisayar ve taşınabilir cihazla kontrol ve izleme yapılabilir.

PLC Zero nedir?​

PLC Zero nedir?
Fulmatic 7 PLC’lerin en küçük CPU modülü PLC Zero. Plc programlamayı öğrenmek veya kendi PLC’nizi yapmak için kullanabilirsiniz. Fulmatic 7 PLC’lerin tüm özelliklerini her hangi bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. SPEED PLC Programı lisans gereksinimi olmadan kullanabilirsiniz.
SCADA sistemi nedir ne işe yarar?​
SCADA sistemleri ne için kullanılır?​
Scada sistemi, tüm sahaları kontrol eden ve izleyen merkezi sistemleri ifade eder. Denetim kontrolü ve veri toplama (SCADA) altyapı işlemlerini (su arıtma, atık su arıtma, gaz boru hatları, rüzgâr santralleri, vb.), Tesis tabanlı işlemleri (havaalanları, uzay istasyonları, gemiler, vb.)

SCADA kavramı nedir?​

SCADA kavramı nedir?

SCADA yazılımları, endüstriyel kuruluşların endüstriyel süreçleri kontrol etmelerini, gerçek zamanlı verileri izlemelerini, toplamalarını ve işlemelerini sağlayan bir yazılım ve donanım sistemidir. Bu sistem genellikle endüstriyel tesislerde kullanılarak süreçleri optimize etmeye ve verimliliği artırmaya yardımcı olur. Bu yazılımlar genellikle yüksek düzey programlama dilleri kullanılarak geliştirilir ve programlaması genellikle görsel nesnelerle yapılır.

WinTr SCADA ise genel olarak script fonksiyonlarında belirli fonksiyonların kullanımına izin verirken, diğer SCADA yazılımlarından farklı olarak engelleri kaldırarak daha esnek bir programlama deneyimi sunar. Neredeyse dot net ile programlama yapar gibi script ile birçok işlemi gerçekleştirmenizi sağlar.

SCADA Otomasyon Sistemi ise bir tesis veya işletmenin tüm cihazlarının kontrolünden üretim planlamasına, çevre kontrol ünitelerinden yardımcı işletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü ve gözlenmesini sağlayan bir sistemdir.

HMI (İnsan-Makine Arayüzü) ise panel üzerinde işletim sistemi çalıştıran ve genellikle özel editörler aracılığıyla programlanan bir tür bilgisayardır. Kullanıcılarına işletim sistemlerini kapalı bir şekilde sunar ve genellikle endüstriyel kontrol sistemlerinde insan-makine etkileşimi için kullanılır.

SCADA sistemleri genellikle geniş bir alanı kapsayan tesislerin merkezi bir noktadan kontrol edilebildiği sistemlerdir ve temel olarak yazılımlardan oluşur. Bu sistemler genellikle birden fazla cihazla entegre olarak kullanılabilir ve veri toplama, izleme ve kontrol işlemlerinde kullanılır.

PLC (Programmable Logic Controller) Zero ise Fulmatic 7 PLC'lerin en küçük CPU modülüdür. PLC programlamayı öğrenmek veya kendi PLC'nizi geliştirmek için kullanılabilir ve Fulmatic 7 PLC'lerin tüm özelliklerini kullanmanıza olanak tanır. Speed PLC Programı lisans gerektirmeden kullanılabilir.

SCADA kavramı ise Denetleyici Kontrol ve Veri Toplama kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Bu kavram genellikle endüstriyel kontrol sistemleri veya tesislerde veri toplama, izleme ve kontrol işlemlerini açıklamak için kullanılır.

Geri