AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SBS nezaman kaldırılacak

haberci

Yeni Üye
Seviye Belirleme Sınavı yeni yapılan eğitim düzenlemesiyle kaldırılıyor
4+4+4 12 yıllık gerekli eğitim sistemiyle, ortaöğretime geçişte yapılan Düzey Tespit Sınavı'nın (SBS) içeriği de değiştirilecek
TBMM Ulusal Eğitim Komisyonu'nda dün görüşülen yeni ortaöğretime geçiş sisteminde okul türleri azaltılacak
12 yıllık sistemle genel lise, fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, sosyal bilimler lisesi, hoş sanatlar ve spor liseleri tek çatı aşağı 'lise' olarak birleştirilirken iş ve Anadolu liseleri benzer statüde devam edecek
Meslek liselerinin tamamı meslekî ve teknik lise ile imam hatip lisesi olarak ikiye indirilecek Öğrenci, liselere ders notları ile geçiş yapacak *

Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılması kararı, yeni yapılan eğitim düzenlemesi çerçevesinde önemli bir değişikliktir. 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile birlikte, ortaöğretime geçişte kullanılan SBS'nin yerine yeni bir düzenleme getirileceği anlaşılıyor. Yapılan değişikliklerin temel amacı, öğrencilerin daha adil ve verimli bir eğitim almalarını sağlamak olarak görünmektedir.

TBMM Ulusal Eğitim Komisyonu'nda görüşülen yeni ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında okul türlerinde de bazı değişiklikler yapılacağı belirtiliyor. Genel lise, fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, sosyal bilimler lisesi, hoş sanatlar ve spor liseleri gibi farklı liselerin tek çatı altında 'lise' olarak birleştirileceği, iş ve Anadolu liselerinin ise benzer statüde devam edeceği ifade ediliyor.

Meslek liselerinin tamamının meslekî ve teknik lise ile imam hatip liseleri olarak ikiye indirileceği ve öğrencilerin ders notlarına göre liselere geçiş yapacakları bilgisi de veriliyor. Bu değişikliklerin eğitim sistemindeki çeşitliliği azaltarak daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı amaçladığı anlaşılıyor.

Eğitim sisteminde yapılan bu tür köklü değişikliklerin, hem öğrencilerin hem de toplumun genel olarak eğitim kalitesini ve erişimini artırıcı etkileri olabileceği düşünülmektedir. Yeni sistemin detayları ve uygulamaya geçiş süreciyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları ve duyuruları takip etmek önemli olacaktır.

Geri