AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SBS Birincisi Nezihe Ezgi Menzi

haberci

Yeni Üye
2019 SBS Birincisi Nezihe Ezgi Menzi
SBS Birincisi Nezihe Ezgi Menzi Oldu
TED Mersin Ozel İlkoğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi (Uluslararası satranc yarışmasında 2 olduğundan ek puan aldı) 507424 puanla birinci oldu
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Turkiye Birincisi, TED Mersin Ozel İlkoğretim Okulu 8'inci sınıf oğrencisi Nezihe Ezgi Menzi(14), başarısının sırrının satrancta gizli olduğunu soyledi SBS'ye son bir ayda yaklaşık 90 saat ders calışıp,soru cozerek hazırlandığını ifade eden Menzi, hedefinin Robert Koleji olduğunu kaydetti
41 yaşındaki Ziraat Muhendisi Bilge Menzi ve 45 yaşındaki Endustri Muhendisi Mehmet Menzi'nin 2 cocuğundan en buyuğu olan Nezihe Ezgi Menzi, SBS Turkiye birincisi olduğunu, 2019 Turkiye İş Bankası Ligi musabakalarına katılmak icin geldiği Konya'da otel odasında oğrendi
imagessbsbirincisineziheezgimenzi5b05c380d9a50

TED Mersin Özel İlköğretim Okulu öğrencisi Nezihe Ezgi Menzi'nin, 2019 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye birincisi olduğunu öğrenmek beni gerçekten mutlu etti. Uluslararası satranç yarışmasında 2. olarak ek puan aldığını da öğrendiğimiz bu başarılı öğrenci, 507424 puanla birincilik elde etmiş. Nezihe Ezgi Menzi'nin hedefinin Robert Koleji olduğunu bilmesi, onun geleceğe dair hırslı ve kararlı bir öğrenci olduğunu gösteriyor.

Nezihe Ezgi Menzi'nin SBS'ye hazırlanırken son bir ayda yaklaşık 90 saat ders çalıştığını ve soru çözdüğünü belirtmesi, başarısının ardında yatan çalışma disiplinini gösteriyor. Ayrıca satranç oynaması da zekasının ve stratejik düşünme becerisinin ne kadar gelişmiş olduğunu kanıtlıyor.

Birincilik haberini Konya'da otel odasında öğrenen Nezihe Ezgi Menzi'nin ailesinin de bu gururu yaşadığını tahmin etmek zor değil. Ziraat Mühendisi Bilge Menzi ve Endüstri Mühendisi Mehmet Menzi'nin kızları olarak ailesinin yüzlerini gururla güldüren Nezihe Ezgi Menzi'yi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Geri