AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SBM kayitlari ne demek?

Editör

Yeni Üye

SBM kayıtları ne demek?​

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliğe sahip bir kurum olarak kurulmuştur. Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri SBM üzerinden sms ile verilmektedir. Araç sorgulama yaparak 2.el araç alımlarında tramer hasar kaydı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

SBM degerlendirme ne demek?​

Sigorta şirketleri en geç takip eden iş günü sonuna kadar tutanağı ve varsa fotoğrafları elektronik ortamda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM)’ne iletir. Tutanakların, SBM sistemine girilmesini takip eden 3 iş günü içinde her bir sigorta şirketi kendi kusur oranı değerlendirmesi yapar.

SBM neyin kısaltması?​

SBM neyin kısaltması?
SBM Hakkında – Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi.

SBM sorgulama nasıl yapılır?​

SBM sorgulama nasıl yapılır?
5664 Uygulaması ile vatandaşların “araç hasar, araç detay, değişen parça” bilgilerine, aracıya gerek kalmaksızın kolayca ulaşabilmeleri hedeflenmiştir.

SBM başvuru zorunlu mu?​

Aksi durum Sigortacılık Kanunu ve TCK gereği suçtur. 4.4. Sigortam360 sorgulamalarında verilen bilgilerde hata ya da eksiklik tespit edilmesi halinde ilgili sigorta şirketine ve SBM’ye başvuru yapılması gerekmektedir.

SBM kullanıcı sorgu Şifre Nasıl Alınır?​

SBM Online ekranlarına, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra iki faktörlü kimlik doğrulaması yapıldığı için bir şifre daha girilmesi istenir. içerisinde girmelisiniz. 30 saniye geçtikten sonra SBM Şifrematik uygulaması yeni bir şifre üretecektir.

Mutabakatsızlık kaç günde sonuçlanır?​

Mutabakatsızlık kaç günde sonuçlanır?
34 MUTABAKATSIZLIK İlgili şirketlerin kusur oranlarını farklı girmesi sonucu TRAMER sisteminin değerlendirdiği durumdur. 3 iş günü dolduktan sonra dosya komisyona gönderilir. (3 iş günü dolmadan dosya tekrar değerlendirilebilir ve mutabakat sağlanabilir.)

SBM nereye bağlı?​

SBM nereye bağlı?
SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir.
SBM hangi kuruma bağlı?​
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile “TRAMER” adıyla kurulmuştur.
SBM Kullanıcı adı nedir?​
Cep telefonlarını, mail adreslerini tanımlayan/güncelleyen kişidir. Kullanıcı kodu “sbm_sirketkod” şeklinde olan kullanıcı yetkili kullanıcıdır (admindir).

Değer kaybı bedeli Tramere işlenir mi?​

Değer kaybı bedeli Tramere işlenir mi?
Aracınız hasarın telafisi için en düzgün şekilde tamir edilse bile araç değer kaybı oluşur. Ayrıca kaza yaşayan ve hasar gören aracın sigorta şirketine bildirimde bulunması gerekir, hasar TRAMER adı verilen Trafik Sigortası Bilgi Merkezi’ne de işlenir.

Değer kaybı Eksper raporu kaç günde çıkar?​

Değer kaybı Eksper raporu kaç günde çıkar?
Eksper raporu Tramer’e girildikten sonra 1 ila 3 gün arasında belli olur.

SBM kullanıcı sorgu şifresi nedir?​

Kurum Yetkilisi (Admin) Kullanıcı kodu “sbm_sirketkod” şeklinde olan kullanıcı yetkili kullanıcıdır (admindir).

SBM, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliğe sahip bir kurum olarak oluşturulan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin kısaltmasıdır. SBM'nin amacı, sigorta sektöründe bilgi paylaşımını sağlamak ve hasar kayıtlarını takip etmektir.

SBM'nin degerlendirme faaliyetleri, sigorta şirketlerinin tutanağı ve fotoğrafları SBM'ye ilettikten sonra gerçekleşir. Her bir sigorta şirketi, SBM sistemine girilen tutanaklarla ilgili kendi kusur oranı değerlendirmesini en geç 3 iş günü içinde yapar.

SBM'ye başvuru yapmak zorunludur çünkü Sigortacılık Kanunu ve Türk Ceza Kanunu gereğince aksi durum suç teşkil eder. Eğer Sigortam360 gibi sorgulama platformlarında hata veya eksiklik tespit edilirse ilgili sigorta şirketi ve SBM'ye başvurulması gerekmektedir.

SBM'nin kullanıcı sorgu şifresi, SBM Online ekranlarına giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin yanı sıra, iki faktörlü kimlik doğrulaması gereksinimine de dayanmaktadır. SBM Şifrematik uygulaması, her giriş denemesinden sonra 30 saniye içinde yeni bir şifre üretir.

Değer kaybı bedeli sigorta şirketine bildirilmesi gereken bir durumdur ve hasarın TRAMER adı verilen Trafik Sigortası Bilgi Merkezi'ne işlenmesini sağlar. Eksper raporu da TRAMER'e girildikten sonra 1 ila 3 gün içinde hazırlanır.

SBM'nin kullanıcı adı genellikle "sbm_sirketkod" şeklinde tanımlanır ve bu genellikle kurum yetkilileri veya yöneticiler tarafından kullanılan yetkili kullanıcı hesabını ifade eder.

Geri