Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sayistay denetimi ne zaman yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sayıştay denetimi ne zaman yapılır?​

MADDE 30 – (1) Denetimleri 3346 sayılı Kanun kapsamında yürütülecek kuruluşlar, her yıl ocak ayında Denetim, Planlama ve Koordinasyon Kurulunca yapılacak yıllık denetim programında tespit edilerek ilgili kuruluşlara duyurulur ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur.
Harcama sonrası dış denetimi kim yapar?
Sayıştay tarafından yapılacak harcama sonrası dış denetimin amacı, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, yönetimin mali faaliyet, karar ve işlemlerinin; kanunlara, kurumsal amaç, hedef ve planlara uygunluk yönünden incelenmesi ve sonuçlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi ( …
Sayıştay nasıl denetim yapar?
Sayıştay, kamu idarelerinin hesap, işlem ve faaliyetleri ile mallarını, hesap veya faaliyet dönemine bağlı olmaksızın yılı içinde veya yıllar itibariyle denetleyebileceği gibi sektör, program, proje ve konu bazında da denetleyebilir.

Sayıştay sınavı ne zaman 2022?​

Yapılan açıklamaya göre Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2022-Sayıştay Eleme), 02 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da uygulanacak. Sınava başvurular ise 18 – 26 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak.
5018 dış denetimi kim yapar?
Sayıştay, dış denetimden sorumlu kurum haline getirilmiş; yapacağı dış denetim görev kapsamı genel yönetim kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, denetim ile ilgili önemli kararlar içermektedir.
Kamu kurumlarının mali denetimini kim yapar?
“Sayıştay; a) Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar.
Sayıştay Ne İş Yapar? Sayıştay esasında devlete bağlı olarak bütün mali organları denetler. Bütün gelir giderleri hesaplar ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bildirir. Türkiye Cumhuriyeti adına yapmış olduğu bu denetlemeleri de kanunlarla inceler.
Sayıştay denetçiliği sınavı kaç yılda bir yapılır?
Sayıştay denetçileri devlet kurumlarında denetim yapmaktadır. Özlük hakları, maaşı çok caziptir bu sebeple Sayıştay, A Grubu adayların görev yapmak istedikleri yerlerin başında gelmektedir. Sayıştay sınavına 10.000’e yakın aday katılmaktadır. Ancak her sene sınav açılmamaktadır.

Geri