- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.141
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sayıların temyizi ne demek?
Sayının temyizi, sayıdan sonra gelerek ona açıklık getiren isimdir. 1 ve 2 sayılarının temyizi yoktur. Çünkü bunlarda sayılanı söylemek yeterlidir. كتاب : bir kitap, كتابان : iki kitap Buna rağmen bunlarda; sayılar sayılandan sonra gelen sıfat şeklinde kullanılabilir.Melhuz ne demek Arapçada?
melhuz / melhûz / ملحوظ / مَلْحُوظْ Mülâhaza ve tefekkür olunmuş olan veya olunabilen. Düşünülebilen. Akla gelebilen. Olabilir.Temyiz mümeyyiz ne demek?
Fıkıh terimi olarak insanın söz ve davranışlarının sebep ve sonuçlarını idrak edebilme ve bu idrake uygun biçimde iradesini kullanabilme gücünü ifade eder. Temyiz kudretine sahip kişiye mümeyyiz denir.
Mümeyyez ne demek?
(Meyz. den) Seçilmiş, ayrılmış, temyiz edilmiş.
Temyiz ne demek ne demek?
Temyiz, ayırt etme, seçme, ayırma; hukukta, doğruyu yanlıştan ayıran kuruldur. Temyiz sebebi, kanun ve usul esaslarına aykırı olmasıdır.Müennes kelime ne demek?
Müennes kelimesi TDK’ye göre Arapça, Fransızca gibi dillerde dişil cinsten sayılan kelimelere verilen isim olarak geçmektedir.Melfuz ne demek?
(ﻣﻠﻔﻮﻅ) sıf. (Ar. lafẓ “söz söylemek”ten melfūẓ) Söylenmiş, söylenilen, telaffuz edilen.
Temyiz süresi ne kadar sürer?
Başvurunun gerçekleştiği zaman dosyayı incelemeye yetkili olan mercii Yargıtay’dır. 15 günlük istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren temyizin süresi olarak nitelendirilir. Süre içerisinde ilk karar verilen gün hesaba katılmaz ve işlemler bu günden sonra yapılır.
Temyiz mercii ne demek?
Esasen temyiz, üst mahkemede açılan yeni bir tür davadır. Taraflar, temyiz başvurusu ile istinaf mahkemesi kararının değiştirilmesini veya bozulmasını talep ederler. İstinaf ceza dairelerinin kararlarının temyiz incelemesi bir üst mahkeme tarafından, yani bir temyiz mahkemesi olan Yargıtay tarafından yapılır.Temyiz Arapça ne demek?
Temyiz Arapça kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman bu kelimenin anlamı, ‘Mahkeme nezdinde verilen kararın kanun ve usul yeni üzerinden incelenmesi’ şeklinde ifade ettiğini söylemek mümkün.Müzekker ve müennes ne demek?
Arapça´da isimler cinsiyet bakımından müzekker ve müennes yani eril ve dişil olarak ikiye ayrılır. Erkek olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müzekker yani eril; dişi olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müennes yani dişil kelimeler denir.