Saya Çöreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Saya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aralarına sürmek için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı

Saya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına süt, yoğurt, tuz, kabartma tozunu ekleyin çırpın.
Sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Ve 15 dakika dinlensin hamur.
8 bezeye bölün.
Bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve yağ sürün 4 bezeyi tıpkı biçimde açın yağlayın, üst üste koyun.
İki çörek çıkıyor. Tıpkı süreci öbür 4 bezeyede uygulayın.
Yağlanmış dört kat hamuru kenarlarından çekerek büyütün.
Üzerine yağlayın rulo yapın, uzatarak etrafına dolayın.
Üzerini kapatıp yarım saat bekletin buzdolabında.
Tekrar yuvarlak formda açın merdane ile ve yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Saya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst