AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Savunma Teknolojileri Bolumu Nedir?

Editör

Yeni Üye

Savunma Teknolojileri Bölümü Nedir?​

Silah Sanayi Teknikerliği programı ülkemizin sahip olduğu milli savunma alanındaki gereksinimleri gidermek üzere teknik ve uygulama alanında yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip teknik eleman yetiştirir. Bölümün en temel amacı sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları sektöre kazandırmaktır.

Avrupa Savunma Ajansı ne zaman kuruldu?​

Avrupa Savunma Ajansı ne zaman kuruldu?
12 Temmuz 2004Avrupa Savunma Ajansı / Kuruluş tarihi
Avrupa Savunma Ajansı ya da kısaca EDA, Avrupa Birliği’nin bir birimidir. Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de yer alır. 12 Temmuz 2004 tarihinde Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikası bünyesinde kurulmuştur.

Uçak Teknolojisi Bölümü mezunları ne iş yapar?​

Uçak teknolojisi bölümü uçak bakım, onarım ve parça imalatı gibi konularda AR-GE alanında çalışma gösterebilecek, bunlara ek olarak teknik çizim oluşturma ve planlama gibi alanlarda işlem yapabilecek tekniker yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür.

Avrupa Kömür Çelik Topluluğu neden kuruldu?​

Avrupa Kömür Çelik Topluluğu neden kuruldu?
Bu topluluk, bir kömür ve çelik ortak pazarı yaratmayı, işsizlik oranını düşürmeyi, katılımcı ülkelerin ekonomilerini iyileştirmeyi ve pazarı geliştirmek için kuruldu. Ayrıca, istikrarı koruyup, işsizliği düşürerek büyük miktarlarda üretim ve dağıtımın da aşamalı olarak örgütlenmesi amaçlandı.

Avrupa Ekonomik Topluluğu Kaç yılında?​

Altı üye devlet, 1957’de, işgücü ile mal ve hizmetlerin serbest dolaşımına dayanan bir ekonomik topluluk kurmaya karar verdiler. Böylece, kömür ve çeliğin yanı sıra diğer sektörlerde de ekonomik birliği kurmak amacıyla, 1957’de Roma Antlaşması imzalanarak Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) kuruldu.

2 yıllık silah sanayi teknikerliği ne iş yapar?​

2 yıllık silah sanayi teknikerliği ne iş yapar?
Bu programdan mezun olan öğrenciler talaşlı ve talaşsız üretim yapan savunma ve silah sanayisinde, “Üretim ve/veya Fabrika Bakım Teknikeri” unvanı ile istihdam edilirler. Aynı zamanda Astsubay Okullarına da sınavla geçiş yapabilmektedir.

Silah sanayi teknikeri nerede çalışır?​

Silah sanayi teknikeri kamu ve özel sektör fabrikalarında teknik bürolarında, üretim atölyelerinde veya kalite kontrol ünitelerinde değişik pozisyonlarda görev alırlar. Teknik büroda çalışanlar, endüstri meslek lisesi mezunları ile makine mühendisleri arasındaki köprüyü oluştururlar.

Uçak teknolojisi iş imkanı var mı?​

Uçak teknolojisi iş imkanı var mı?
Uçak Teknikeri Nerelerde Çalışabilir? Uçak teknikleri genellikle apron ve atölyelere sahip hangarlarda görev alabilmekte, uçak firmalarının teknik atölyelerinde görev alabilmektedir. Bunlara ek olarak uçuş okullarında ve akademisyenliklerde de uçak teknikerlerine ihtiyaç duyulabilmektedir.

Savunma Teknolojileri Bölümü, ülkemizin milli savunma alanındaki ihtiyaçları karşılamak üzere teknik elemanların yetiştirildiği bir programdır. Silah Sanayi Teknikerliği programı, sektörde nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlar. Bu program mezunları savunma ve silah sanayisinde talaşlı ve talaşsız üretim yapan fabrikalarda, üretim ve/veya fabrika bakım teknikeri olarak istihdam edilebilirler. Ayrıca, Astsubay Okullarına da sınavla geçiş yapma imkanına sahiptirler.

Uçak Teknolojisi Bölümü ise uçak bakım, onarım, parça imalatı ve AR-GE alanlarında çalışabilecek teknikerler yetiştirmeyi hedefleyen bir programdır. Bu bölüm mezunları uçak firmalarının teknik atölyelerinde, hangarlarda, uçuş okullarında ve akademisyenlik gibi çeşitli alanlarda iş bulabilirler. Uçak teknikerleri genellikle apron ve atölyelerde görev alırlar, teknik çizim oluşturma, planlama ve AR-GE alanlarında çalışabilirler.

Avrupa Savunma Ajansı, Avrupa Birliği'nin bir birimi olarak 12 Temmuz 2004 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunmaktadır. Avrupa Savunma Ajansı'nın amacı Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikası bünyesinde faaliyet göstermek ve Avrupa savunma sektörüne destek olmaktır.

Avrupa Kömür Çelik Topluluğu ise kömür ve çelik endüstrisinde ortak bir pazar oluşturarak ekonomik işbirliğini teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Bu topluluk, katılımcı ülkelerin ekonomilerini iyileştirmeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve büyük miktarlarda üretim ve dağıtımın örgütlenmesini hedeflemektedir.

Avrupa Ekonomik Topluluğu ise altı üye devlet tarafından 1957'de Roma Antlaşması imzalanarak kurulmuştur. Bu topluluk, işgücü, mal ve hizmetlerin serbest dolaşımını sağlayarak ekonomik birliği amaçlamıştır. Kömür ve çelik endüstrisinin yanı sıra diğer sektörlerde de ekonomik işbirliğini teşvik etmeyi hedeflemiştir.

Geri