- Konu Yazar
Savunma Sanayi Teknolojisi Nedir?
Savunma sanayisi veya silah endüstrisi, silah ve askerî teknolojinin üretim ve satışından sorumlu bir sanayidir. Savunma sanayi, askerî malzeme, teçhizat ve tesislerin araştırma ve geliştirme, mühendislik, üretim ve servis hizmetlerinde yer alan ticari bir endüstriden oluşur.Teknoloji transferinin faydaları nelerdir?
Teknoloji Transfer Ofisleri’nin temel amaçları:Savunma sanayi neden önemli?
Savunma Sanayii ve Avantajları Öncelikle savunma sanayiinde iş güvenliği en ön planda. Bunun yanı sıra çalışan personel kalitesi ve bulunulan ortam çok titiz bir şekilde planlanmış. Birçok savunma kuruluşu denizaşırı ülkelerden geliyor ve bu beyaz yakalılar için hem yurtdışında eğitim hem de seyahat imkânı sağlıyor.
Savunma Teknolojileri Bölümü Nedir?
Silah Sanayi Teknikerliği programı ülkemizin sahip olduğu milli savunma alanındaki gereksinimleri gidermek üzere teknik ve uygulama alanında yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip teknik eleman yetiştirir. Bölümün en temel amacı sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları sektöre kazandırmaktır.
Türk savunma sanayi nedir?
Türk savunma sanayi kara, hava ve deniz ortamlarında çalışabilen yüksek teknolojili ürünler ortaya çıkarabilmektedir. Çoğu çalışma devlet destekli yürütülmektedir fakat Otokar ve Baykar gibi firmaların da ürün ortaya çıkarmasıyla birlikte özel sektör de bu alanda pay almaya başlamış ve devam etmektedir.Teknoloji transfer uzmanı ne iş yapar?
Teknoloji transfer portföyünde yer alan teknolojilerin güncel araçlar ve metotlarla yaygınlaştırılmasını sağlar. Teknoloji transfer çıktılarının başarı hikâyesi, rapor, infografik ve benzeri araçlar hazırlayarak uygun platformlar üzerinden yaygınlaştırılmasını sağlar.TTO Projesi Nedir?
Kuruluş Amacı Teknoloji Transfer Ofisi ( TTO), üniversitemiz akademisyen ve araştırmacıları öncelikli olmak üzere tüm akademi ve sanayi ortaklarına her türlü yönetsel teknik destek vermek amaçlı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan bir servis organizasyonudur.
Savunma Sanayi kimler çalışır?
Savunma sanayii çalışanlarının yüzde 92’si mühendis kökenli. Bu mühendislerin yüzde 30’u elektrik-elektronik mühendisi, yüzde 24’ü makine, yüzde 15’i de bilgisayar mühendisliğinden geliyor. Yüzde 75’i devlet üniversitesi, yüzde 25’i de vakıf üniversitelerinden.
Teknoloji Transfer Ofisi öğretim üyelerinin yürüttüğü araştırma ve faaliyetlerin ticarileştirilebilmesi için yükseköğretim kurulu yerleşkesinde kurulabilir. Buna ek bu yükseköğretim kurumlarının ortağı bulunduğu Teknolojik Geliştirme Bölgeleri de kurulum için uygundur.
Bu bağlamda stratejik teknoloji yönetimi; “teknoloji belirleme, seçme, edinme, kullanma, koruma ve sonlandırma süreçlerinin, işletme stratejik analiz çalışmalarıyla entegre olarak sürekli geliştirilmesidir”.
Teknoloji Yönetim süreci aşamaları nelerdir?
Teknoloji yönetimi süreci modeli; teknolojinin belirlenmesi, seçimi, edinilmesi, korunması, kullanılması ve sonlandıırlması süreçlerini içermektedir (Şekil 1).