AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Savunma Sanayi Fonu Nedir?

Editör

Yeni Üye

Savunma Sanayi Fonu Nedir?​

Savunma Sanayii Başkanlığına ait Savunma Sanayi Teknolojileri A.Ş. (SSTEK) firması liderliğinde, Vakıf ve Ziraat Katılım Bankaları ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ortaklığında yeni bir girişim sermayesi yatırım fonu kuruldu.

Savunma sanayi ne iş yapar?​

Savunma sanayisi veya silah endüstrisi, silah ve askerî teknolojinin üretim ve satışından sorumlu bir sanayidir. Savunma sanayi, askerî malzeme, teçhizat ve tesislerin araştırma ve geliştirme, mühendislik, üretim ve servis hizmetlerinde yer alan ticari bir endüstriden oluşur.
SSIK kimlerden oluşur?​
Savunma Sanayi İcra Komitesi Üyeleri
- Cumhurbaşkanı
- Cumhurbaşkanı’nın görevlendireceği Cumhurbaşkanı Yardımcısı
- Milli Savunma Bakanı
- İçişleri Bakanı
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı
- Hazine ve Maliye Bakanı
- Genel Kurmay Başkanı
- Savunma Sanayi Başkanı

SSM sistemi nedir?​

SSM sistemi nedir?
SSM (ağ kameraları, kodlayıcılar, DVR ve NVR dahil) Hanwha Techwin’in ağ ürünleri verimliliğini en üst düzeyde tek noktadan yönetim yazılımıdır. Istemci – sunucu mimarisi birden çok cihaz ve izleyici noktası yapılandırması yoluyla kararlı video gözetim sistemi yönetme özellikleri sunar.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu ne zaman kaldırıldı?​

Savunma Sanayi Destekleme Fonu ne zaman kaldırıldı?
Merkez Bankası nezdinde Müsteşarlık emrinde Savunma Sanayii Destekleme Fonu kurulmuştur. Fonun kaynakları aşağıda gösterilmiştir. a) Her yıl bütçeye bu maksatla konulacak ödenek, b) (Mülga: 6/6/2002 – 4760/18 md.)

Fua Fonu Nedir?​

Fon, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), ihracatçı firmalar listesinden seçilen şirketlerin paylarına yatırım yapar. Bu özelliği ile bireysel ve kurumsal yatırımcılara, yabancı para cinsi gelire sahip ihracatçı şirketler temasını, portföylerine kolayca dahil etme fırsatı verir.

Neden savunma sanayinde çalışmak?​

Savunma Sanayii ve Avantajları Öncelikle savunma sanayiinde iş güvenliği en ön planda. Bunun yanı sıra çalışan personel kalitesi ve bulunulan ortam çok titiz bir şekilde planlanmış. Birçok savunma kuruluşu denizaşırı ülkelerden geliyor ve bu beyaz yakalılar için hem yurtdışında eğitim hem de seyahat imkânı sağlıyor.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı Kamu tüzel kişiliği var mı?​
Savunma Sanayii Başkanlığı, Cumhurbaşkanına bağlı, tüzel kişiliği haiz, özel bütçeli bir kuruluştur. Başkanlık görevlerini, Başkana bağlı 5 Başkan Yardımcılığı, Hukuk Müşavirliği, İç Denetim Birimi ve Başkan Yardımcılıklarına bağlı 18 Daire Başkanlığı ve 7 Grup Başkanlığı vasıtasıyla yürütmektedir.

Savunma sanayi çalışmak için hangi mühendislik?​

Savunma sanayi çalışmak için hangi mühendislik?
Savunma sanayii çalışanlarının yüzde 92’si mühendis kökenli. Bu mühendislerin yüzde 30’u elektrik-elektronik mühendisi, yüzde 24’ü makine, yüzde 15’i de bilgisayar mühendisliğinden geliyor.

Ssdf ne demek?​

Ssdf ne demek?
mevduat faizi üzerinden kesilen gelir vergisinin (bkz: msigv) üzerinden alınan 10%luk vergidir. 2004 yılı itibariyle kaldırılan fon.

Savunma Sanayi çalışmak için hangi mühendislik?​

Savunma Sanayi Fonu, savunma sanayi teknolojileri alanında gelişmeleri desteklemek için oluşturulan ve yatırım sağlayan bir mekanizmadır. Bu fonlar genellikle savunma sanayi teknolojileri firmalarına sermaye desteği sağlarlar, Ar-Ge çalışmalarını teşvik ederler ve sektörün gelişimine katkıda bulunurlar. Türkiye'de de Savunma Sanayi Fonu, Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki SSTEK firması liderliğinde, farklı bankaların ortaklığında kurulmuştur.

Savunma sanayisi, silah ve askeri teknoloji üretimiyle ilgilenen bir sektördür. Bu sektör askeri malzeme, teçhizat ve tesislerin araştırma, geliştirme, mühendislik, üretim ve servis hizmetlerini kapsar. Savunma sanayisi genellikle ulusal güvenlik ihtiyaçlarına hitap eden teknolojiler geliştirmekle görevlidir.

Savunma Sanayi İcra Komitesi ise önemli karar ve politika oluşturucu bir organdır. Bu komitede Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Genel Kurmay Başkanı ve Savunma Sanayi Başkanı gibi yüksek rütbeli yetkililer yer almaktadır.

SSM sistemi kısaca Hanwha Techwin'in ağ ürünleri verimliliğini en üst düzeyde tek bir yazılım üzerinden yönetme imkanı sunan bir sistemdir. Bu sistem, ağ kameraları, kodlayıcılar, DVR ve NVR gibi cihazların kararlı bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu ise özellikle savunma sanayisi şirketlerine destek olmak için kurulan bir fon mekanizmasıdır. Bu fon, genellikle savunma sanayisi firmalarının Ar-Ge çalışmalarına ve yatırımlarına destek sağlamak amacıyla kullanılır.

Savunma sektöründe çalışmanın avantajlarından bazıları ise iş güvenliği, kaliteli çalışma ortamı, yurtdışı eğitim ve seyahat imkanları gibi fırsatlar olarak öne çıkmaktadır. Savunma sanayi çalışanlarının genellikle mühendislik alanında eğitim aldığı ve özellikle elektrik-elektronik, makine ve bilgisayar mühendisliği gibi disiplinlerden geldiği belirtilmektedir. Bu alanda iş arayanlar için mühendislik alanları büyük önem taşır.

Son olarak, SSDF olarak geçen ifade mevduat faizi üzerinden kesilen gelir vergisinden alınan bir vergi türünü ifade etmektedir. Ancak 2004 yılı itibariyle kaldırıldığı belirtilmektedir.

Geri