AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Savciliktan ozel gorus izni nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Savcılıktan özel görüş izni nasıl alınır?​

Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebiliyor. Bunun için adliyeye saat 10.00 dan önce gitmek gerekmekte. Eğer savcılık tarafından izin verilmezse cezaevi aranarak görüş gününün hangi gün olduğunu telefonla öğrenebilirsiniz.

Cezaevinden tahliye süreci nasıl işler?​

Hükümlüler, normal olarak cezalarının üçte ikisini çektikten sonra şartlı olarak tahliye olurlar. Ancak, şartlı tahliye edilmeden önce en az iki ay cezaevinde kalmış olmalısınız. Bazı durumlarda cezanızın yarısı ile üçte ikisi arasında bir süre geçirildikten sonra şartlı olarak tahliye edilebilirsiniz.

Tutuklulukta geçen bir gün kaç gün sayılır?​

Tutuklulukta geçen bir gün kaç gün sayılır?
5275 sayılı CGTİHK Geçici 6/4. maddesi uyarınca koşullu salıverilme süresinin hesaplanmasında; Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.

Ceza tehiri ne demek?​

Ceza erteleme, sanığın cezasını cezaevi dışında denetimli bir şekilde infaz etmesidir. Ceza erteleme kurumunun yargılanan kişiye uygulanıp uygulanmayacağına yargılamayı yapan mahkeme tarafından karar verilir.

Cezaevine hangi renk eşyalar alınmaz?​

Her türlü yiyecek, içerek, lacivert veya yeşil renkteki eşyalar, deri niteliği taşıyan eşyalar, kuruma kabul edilmemektedir.

Hapisten çıkınca para ödenir mi?​

Hapisten çıkınca para ödenir mi?
ancak ülkenin genel durumu göz önüne alındığında ceza infaz kurumundan çıkan hemen hemen herkes üzerine tahakkuk eden bu parayı ödememektedir. edit: alınan son kararla birlikte artık ceza infaz kurumlarında ki günlük iaşe 7 tl olarak belirlenmiştir.

Tutukluluk süresi cezadan ne kadar düşer?​

Türk ceza hukukunda mahsup (TCK 63) bir kişinin özgürlüğünün kısıtlandığı tutukluluk, gözaltı vb. süreler hükmolunan adli para cezasından indirim yapılmaktadır. Kişinin tutuklu kalınan süre boyunca doğan durum nedeni ile 1 gün 100 TL sayılmak üzere cezadan indirim yapılmaktadır.

Cezaevi izin süresi ne zaman bitiyor?​

Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık Cezaevi izinleri 31 Mayıs’ta son bulacak. Salgının seyri, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama oranı dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ülke genelindeki normalleşme süreci nedeniyle COVID-19 izninde bulunan hükümlülerin izni uzatılmadı.

Hangi cezalar ertelenmez?​

Hangi cezalar ertelenmez?
Yargılama neticesinde sanığın mahkum olduğu cezanın miktarı 2 yıl veya daha az ise hapis cezasının ertelenmesi mümkündür. Yani, mahkeme tarafından verilen ceza 2 yıl 1 ay ise diğer koşullar gerçekleşse bile ceza miktarı nedeniyle sanık hiçbir şekilde ceza erteleme kurumundan faydalanamayacaktır.

Hükümlü kimleri ziyaretçi olarak kabul edebilir?​

Madde 9 — Hükümlü ve tutuklular; eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük …

Görüşler kaç saat?​

Buna göre, açık görüşlerde ceza infaz kurumlarına HES kodunda riskli görünenler alınmayacak. Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunlu olacak, ayrıca açık görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılacak.

L Tipi cezaevinde hangi renkler yasak?​

L Tipi cezaevinde hangi renkler yasak?
4 Pantolon, 4 gömlek, 3 atlet, 4 adet don, 1 ayakkabı, 1 spor ayakkabısı, 2 takım pijama ile sınırlı olup malum renkler; yeşil, kırmızı, lacivert yasak.

Cezaevi görüş günlerine kaç kişi girebilir?​

Tutuklu / Hükümlü cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde bildirdiği üç kişi ile kapalı ve açık görüş haftalarında görüş yapma hakkına sahiptir.istek yaptığı üç kişi için doldurulan formu eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir aksi takdirde formdaki isim yanlışlıklarından dolayı bildirdiği kişiler ile …

Açık görüş için aşı şart mı?​

Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için aşı şemasını tamamlamış veya son 180 gün içerisinde geçirilmiş COVID-19 hastalığı olması, bu özelliklere sahip olmayan 12 yaş üzeri ziyaretçilerin son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucu istenilecektir.

Cezaevi avukat görüşü yasak mı?​

Cezaevi avukat görüşü yasak mı?
Madde 20 — Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür.

Savcı izniyle cezaevine ziyaret kaç saat?​

Savcılık izni dışında belirtilen gün ve saatler dışında kesinlikle görüş yaptırılmaz. Kapalı görüşme süresi en fazla 1 saat olarak belirlenmiştir. Ziyarete gelecek olan Hükümlü-Tutuklu yakınları kayıt işlemleri nedeniyle görüşme saatinden en az 30 dakika önce Kurumumuzda bulunmaları gerekmektedir.

Cezaevine görüşe gitmek için ne gerekli?​

ÜÇ KİŞİLİK GÖRÜŞ 1- CEZA İNFAZ KURUMUNA KABULÜNDEN İTİBAREN ÜÇ KİŞİYE KADAR ZİYARETÇİLERİNİN İSMİNİ BİLDİREBİLİR. 2- İSMİ BELİRTİLEN ZİYARETÇİ; NÜFUS CÜZDANIN FOTOKOPİSİ VE İKAMETGAH BELGESİ İLE ZİYARET EDEBİLİR. (BU BELGELERİN BİR KEZ İBRAZ EDİLMESİ YETERLİDİR.)

Açık görüş şartları neler?​

Açık görüş şartları neler?
Görüş için belirlenen kurallar şu şekilde: – Açık görüşe gelen 12 yaş ve üzeri ziyaretçilerin görüşebilmesi için önerilen aşılama şemasını tamamlamış olması, son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmiş olması veya son 48 saat içerisinde sağlık kurumundan alınmış negatif PCR test sonucuna sahip olması istenecek.

Hükümlü avukat tutabilir mi?​

Talebiniz kabul edilirse mahkemenin vereceği tedbir kararı ile birlikte herhangi bir noterden dilediğiniz avukata hemen vekalet verebilirsiniz. Yani bu şekilde alacağınız tedbir kararı ile 1-2 gün içerisinde yakınınız adına vekaletname verebilmeniz, avukat tutabilmeniz mümkündür.

Cezaevine giren avukat aranır mı?​

konuya ilişkin hüküm avukatlık kanunu’ nun 58. maddesinde yer alır. uygulamada havaalanları ve cezaevlerine ilişkin iki açık yaşanmakla birlikte bunun dışında hiçbir şekilde avukatların üstü aranamaz.

Cezaevi görüşleri saat kaçta başlar?​

Cezaevi görüşleri saat kaçta başlar?
Açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve bir buçuk saatten fazla, çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak şartıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.”

L Tipi Cezaevinde hangi renkler yasak?​

F Tiplerinde olduğu gibi, L Tiplerinde de, elbise konusunda bir kota uygulanıyor. 4 Pantolon, 4 gömlek, 3 atlet, 4 adet don, 1 ayakkabı, 1 spor ayakkabısı, 2 takım pijama ile sınırlı olup malum renkler; yeşil, kırmızı, lacivert yasak. Ayrıca şort, kısa pantolon askılı tişört de yasaklar arasında.

Cezaevine sokulması yasak eşyalar nelerdir?​

TCK m.297/1’de düzenlenen suçun maddi unsuru infaz kurumuna veya tutukevine silah, uyuşturucu veya uyarıcı madde veya elektronik haberleşme aracı sokmak veya bulundurmaktır. Yargısal uygulamada, yasak eşyayı “kullanma” fiili de “bulundurma” unsuru kapsamında cezalandırılmaktadır.
 
Savcılıktan özel görüş izni almak için belirli prosedürleri takip etmek gerekmektedir. Öncelikle, savcılığın görüş izni verme koşullarını ve çalışma saatlerini tam olarak öğrenmelisiniz. Genelde sabah saatlerinde savcılığa başvuruda bulunmanız gerekebilir. Ayrıca, izin verilmediği durumda cezaeviyle iletişime geçerek görüş gün ve saatlerini telefonla öğrenebilirsiniz.

Cezaevinden tahliye süreci ise hükümlülerin cezalarının belirli bir kısmını çektikten sonra şartlı olarak tahliye olmalarını içerir. Şartlı tahliye için genellikle cezaevinde belirli bir süre kalmış olmanız gerekmektedir. Bu süre genellikle cezanızın üçte ikisi kadardır, ancak bazı durumlarda cezanın yarısı ile üçte ikisi arasında bir süre de geçirildikten sonra şartlı olarak tahliye edilebilirsiniz.

Tutuklulukta geçen bir günün değeri ise 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un Geçici 6/4. maddesine göre belirlenir. Bu maddeye göre, hükümlünün yaşına bağlı olarak ceza infaz kurumunda geçirdiği bir günün değeri farklılık gösterir. Örneğin, 15 yaşına kadar yapılan tutukluluk süresi 1 gün olarak sayılırken, 18 yaşına kadar yapılan tutukluluk süresi 2 gün olarak değerlendirilir.

Ceza infazında ceza erteleme ise sanığın cezasını cezaevi dışında denetim altında infaz etmesini sağlayan bir uygulamadır. Ancak, ceza erteleme kararı yargılamayı yapan mahkeme tarafından verilir ve belirli koşullara bağlıdır.

Cezaevinde hangi renk eşyaların yasak olduğuna dair bilgi verilmiş. Lacivert veya yeşil renkteki eşyalar, deri niteliği taşıyanlar ve her türlü yiyecek içecek genellikle kabul edilmemektedir.

Hapisten çıktıktan sonra para ödenip ödenmeyeceği konusu ise ülkenin genel durumuna bağlıdır. Son kararlarla ceza infaz kurumlarında günlük iaşe ücretinin belirlendiği ve bu ücretin ödenmesi gerektiği belirtilmiştir. Ancak, genel olarak çoğu kişinin bu durumu ödemediği ifade edilmektedir.

L Tipi cezaevlerinde hangi renklerin yasak olduğu da belirtilmiş. Lacivert, kırmızı ve yeşil renkteki eşyaların yasak olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, belirli sayıda ve türde kıyafet alınabildiği bilgisine de yer verilmiştir.

Cezaevi görüş günlerine kaç kişinin girebileceği konusu da açıklanmış. Tutuklu veya hükümlü, cezaevine girdikten sonra belirli kişileri bildirerek kapalı ve açık görüş hakkına sahiptir. Görüşe girecek kişilerin bilgilerini eksiksiz şekilde bildirmek gereklidir.

Açık görüşler için aşı şartı ve diğer detaylar da verilmiş. Açık görüşe gelen ziyaretçilerin belirli koşullara uymaları gerekmektedir. Aşılanmış olmaları veya negatif PCR test sonucuna sahip olmaları şartı aranmaktadır.

Son olarak, cezaevi görüşlerine gittiğinizde yanınızda bulundurmanız gereken belgeler ve bilgiler açıklanmış. Ziyaretçilerin kimlik belgelerini ve ikametgah belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği belirtilmiştir. Bu belgelerin eksiksiz şekilde ibraz edilmesi önemlidir.
 
Geri
Üst