AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Savant Sendromu olmak icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Savant Sendromu olmak için ne yapmalı?​

Birçok savant becerisi doğumda var olan bazı gelişimsel güçlüklerin üzerine eklenerek çocuklukta ortaya çıkmaktadır. Edinsel savant becerileri sağlıklı gelişim gösteren bireylerde bebeklik, çocukluk ya da erişkinlikte geçirilen kafa travması ya da merkezi sinir sistemi travması sonrası gelişebilir.

Mucize doktor ne sendromu?​

Başrollerinde Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal ve Reha Özcan gibi isimlerin yer aldığı Mucize Doktor Otizm ve Savant Sendromu bulunan Ali Vefa’nın hayatı etrafında şekilleniyor.
Edinilmiş Savant Sendromu nedir?​
Savant sendromu, aralarında öncelikle otizm spektrum bozuklukları olmak üzere ciddi zihinsel engelleri bulunan bireylerde, genellikle bu engel ile belirgin ve uyumsuz bir tezat oluşturan bir “deha adaları” olarak adlandırılan bir yeteneğin bulunduğu, nadir fakat olağanüstü bir durumdur.

Savant Sendromu sonradan kazanılır mı?​

Savant Sendromu sonradan kazanılır mı?
8. Diğer yandan, savant sendromu beynin aldığı şiddetli bir hasara bağlı olarak sonradan da gelişebiliyor. Yani savantlık doğuştan gelmeyebiliyor.

Mucize hastalığı nedir?​

Mucize hastalığı nedir?
Mucize Doktor dizisinde Ezo karakterine Ezgi Asaroğlu hayat vermektedir. Mucize Doktor Ezo’nun hastalığı meningokok olarak bilinmektedir.

Savant sendromu kimlerde görülür?​

Savant sendromu, en sık otizmli bireylerde görülür. Otizm, diğer bireylerle sosyal etkileşimde bulunmayı güçleştiren, ilgiyi sınırlandıran ve tekrar edici davranışlara neden olan bir tür nörogelişimsel bozukluktur.

Matematik alanında Savant bireyler kimler?​

Savant sendromu ya da otistik savant olarak bilinen hastalık genellikle matematik, müzik veya görsel alanda süper zekaya sahip otizmli hastalarda ortaya çıkıyor. Dünyada çok az kişide bulunan savant sendromu bu hastaların normal insanlara oranla herhangi bir alanda deha niteliğinde olmasıyla fark ediliyor.
Otizmli bir birey doktor olabilir mi?​
Sonuç olarak “Otizmli biri doktor olabilir mi?” sorusunun çok basit bir yanıtı var: Evet, olabilir. Ancak nasıl ki otizmli olmayan her birey doktor olamıyorsa otizmli her birey de doktor olamaz.
 
Savant sendromu, genellikle belirli bir alanda olağanüstü yeteneklere sahip bireylerde görülen nadir bir durumdur. Bu yetenekler genellikle matematik, müzik veya görsel alanlarda ortaya çıkar. Genellikle otizm spektrum bozuklukları gibi ciddi zihinsel engellerle ilişkilendirilse de, bazı durumlarda edinsel nedenlerle de gelişebilir.

Geliştikten sonra oluşan savant sendromu da mevcuttur. Beyindeki şiddetli bir hasar sonucu bazı bireylerde savant sendromu ortaya çıkabilir. Bu durumda, doğuştan gelen savantlık yeteneklerinden ziyade, beyindeki belirli bir hasar sonucu ortaya çıkan olağanüstü yetenekler söz konusu olabilir.

Matematik alanında savant sendromu olan bireyler genellikle süper zekaya sahip otizmli hastalar arasında görülür. Bunlar, normal insanlara oranla belirli alanlarda deha niteliğinde yeteneklere sahip olabilirler.

Otizmli bireyler arasında doktor olma potansiyeli her birey için farklı olabilir. Otizmli bireylerin de kendi yetenekleri doğrultusunda doktor olabilecekleri, ancak her otizmli bireyin bu mesleği seçemeyeceği unutulmamalıdır. Bu konuda bireyin yetenekleri, ilgileri ve sosyal becerileri büyük önem taşır.

- Yukarıda paylaşılan videoya da göz atabilirsiniz.
 
Geri
Üst