Saunaya kiyafetle girilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.741
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Saunaya kıyafetle girilir mi?​

Saunaya mayo veya bikini ile girilmez. Hem zarar görür hem de terinizi emmez. O yüzden teninize saracağınız emici havlu ve peştemallar en ideal giysilerdir.

Spordan sonra sauna ne işe yarar?​

İçerideki yüksek ısı sayesinde kaslarda ciddi bir gevşeme oluşur ve yorgun olan vücut bu sayede dinlenmeye geçer. Kan akışını düzene sokar ve bu sayede kalp atışları da düzene girer. Özellikle spor sonrasında saunaya girmek çok dinlendirici olur.
Haftada kaç gün saunaya girilmeli?
Saunayı en fazla haftada 3 gün ve günde 15 dakikadan fazla kullanmamak gerekiyor. Özellikle ilk kullanımlarda 3-5 dakika ile başlayıp günler içinde yavaş yavaş saunada kalma süresi arttırılabilir, ancak on beş dakikayı geçmemek gerekiyor.

Sauna sıcaklığı ne kadar olmalı?​

Sauna yakınanları, sıcak kayalar üzerine su dökerek buhar yaratarak nemli bir ısı patlamasını severler. Bu 160 ila 200 derece Fahrenhayt sıcaklık ve% 5 ila 20 nem ile sonuçlanır.

Buhar odası zararlı mı?​

Cilde zararı var mıdır? Saunaların ve buhar odalarında dikkat edilmesi gereken özelliği sahip oldukları aşırı yüksek sıcaklıklardır. Sauna ve buhar odalarındaki sıcaklık bu hastalıktan oluşan cilt rengi bozulmalarını daha belirgin hale getirebiliyor.
Ne kadar kalınlığında bir sauna yapılmalı?
Bir saunanın yapılış amacı olan ısı ve nem sirkülasyonunu sağlamak elbetteki sauna dış tarafında yapacağımız izolasyon veya yalıtım çalışmasına bağlıdır. Bunun için en az 5 cm kalınlığında folyolu cam yünü kullanılmalıdır. Hatta bunun öncesinde tüm ahşap lambri ve ahşap kargas dışına sıkıştırılmış strafor yapıştırılabilir.
Sauna temizliği nasıl yapılır? Saunalar, yapılış amacına bağlı olarak ilk ve değişmez hedefi elbetteki temizlik ve hijyen sağlamak amacıyladır. Buna bağlı olarak saunanın kendisi de kolay temizlenebilir ve bu konuda pratik tasarımlara sahip olmalıdır. Sauna altındaki zemin en az haftada bir defa temizlenmeli ve su birikintisi kalmamalıdır.
Sauna yapmaya karar verdiğimiz zaman ilk ve en temel seçimlerimizden bir tanesi Sauna yapacağımız yerdir. Seçeceğimiz yer düz, betonarme ve alt zemininde fayans veya mermer zeminin bulunmasına dikkat etmeliyiz. Yoksa ilk önce onu yaptırmalıyız. Mekanın en temiz hava alabileceği yeri seçmeyi özen göstermeliyiz.
 
Geri
Üst