Sauerkraut kac gunde olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sauerkraut kaç günde olur?​

3. günden sonra kavanozun kapağını açmayın çalışın, hava ile temasın kesilmesi gerekiyor. Oda sıcaklığında doğrudan güneş ışığı almayan yerde bekletin. 3-10 gün içinde sauerkraut turşunuz hazır.
Alman turşusu nedir?
Sauerkraut, Alman ve Avusturya mutfağının vazgeçilmezlerinden. Sauerkraut kelimesi Almanca’da “ekşi lahana” demek. Garnitür, salata gibi tüketilen bir tür turşu diyebiliriz.

Fermente lahana nasıl yapılır?​

Su ılıyınca içerisine 2 su bardağı kadar peynir ya da yoğurt suyu ilave ederek 1 litreye tamamlayın. Ardından kavanozlara pay edin. İçerisine son olarak defne yaprağı, dereotu ya da tane karabiber de ekleyebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra 15 – 20 gün boyunca fermente olması için bekletin.
Alman turşusu nasıl yapılır?
Alman Usulü Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, şeker, sirke ve tuzu küçük bir tencerede kaynatın.
- Kavanozların dibine dereotu, soğan ve sarımsak ekleyin.
- Karabiber, kişniş tohumu ve hardal tohumunu paylaştırın.
- Salatalıkları kavanoza dizin.
- Üzerine ılıyan karışımı paylaştırın ve kavanozları sıkıca kapatın.
Kış geldiğinde sofralarımızın olmazsa olmazları arasında turşu yerini alıyor. Fermente lahana turşusu veya Avrupa’daki meşhur Almanca adıyla Sauerkraut (yani ekşi lahana!) yapmak hem çok kolay hem de yapımında ortaya çıkan iyi bakteriler sayesinde probiyotik bir besin.
Probiyotikli turşu nasıl yapılır?
Probiyotik Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyükçe bir tencerede kavanozları kaynatıp mikroptan arındırıyoruz.
- Bir gece önceden turşu yapılacak malzemeleri sirkeli suda bekletip ardından iyice yıkıyoruz.
- Bir litre içme suyunu kaynatıp bir sürahiye döküyoruz.
- Üzerine 3 yk himalaya tuzunu atıp karıştırıyoruz.

Doğal fermente lahana turşusu nasıl yapılır?​

- Salamura suyu; Suyu kaynatın bir sürahiye dökün.
- Lahanayı incecik doğrayın, havucu rendeleyin.
- Kavanozun dibine 1 tane asma ya da vişne yaprağı koyun.
- Hazırladığınız salamura suyunu sebzelerin üzerini örtene kadar dökün.
- Turşuyu açınca ya çok serin bir yerde ya da buzdolabında saklayın.
Mor lahana nasıl fermente edilir?
Lahanayı dörde bölüp sert yerlerini ayırıp ince ince doğrayın içine turşuluk tuzdan 2 kaşık atıp elimizle lahanaları iyice ovalım. Tuzuna bakın az gelirse damak tadınıza göre tuz atın. Lahanalar sulanana kadar ovmaya devam edin. Bu şekilde yarım saat bekletin.

Probiyotikli Turşu nasıl yapılır?​


1 haftanın sonunda kavanozun kapağını kapatarak, buzdolabına alın. 1 hafta da buzdolabında fermente olan lahanalar yemeye hazır olacaktır. Buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Alman usulü lahana turşusu nasıl yapılır?
Sauerkraut (Alman Ekşi Lahana Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yıkayalım ve ince ince keselim.
- Yarısını bir kapta diğer yarısını başka kapta yaptım ve her bir kaba 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu koydum ve ovdum. 1 saat beklettim ve sonrasında yumuşamışlardı.
Soğanı soyup piyaz doğrayınız. Küçük bir tencereye yağı ve soğanı koyup orta ateşte üç dört dakika karıştırarak lahanayı ve tuzunu, et suyunu ve aşağıdaki baharat torbasını ilâve ederek kapağını kapatınız. Sonra patatesi soyup yıkayınız, ince peynir rendesinden rendeleyip yemeğe ilâve edip karıştırınız.
Cahide Sultan lahana turşusu nasıl yapılır?
LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR Bu suya tuzu şekeri katıp karıştırıyoruz.Elinizle karıştıracaksanız,elinizin temiz olmasına dikkat edin ki turşuda bakteri üremesin. Hazırladığımız suyu yavaşça lahanaların üzerine dökün.Hava boşluğu kalmamasına dikkat edin. Ağzına temiz bir poşet geçirin ve kapağını sıkıca kapatın.

Lahana turşusu neden Ekşimez?​

Suyun çok temiz ve mikropsuz olması gereklidir. Eğer kullanılan su istenilen temizlikte değilse, en az 10 dakika kaynatılarak mikroplardan arındırılması şarttır. Suyun sert ve fazla kireçli olması ekşimeyi zorlaştırır.
Alman tipi turşu nasıl yapılır?

Probiyotik lahana turşusu nasıl yapılır?​

Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır?
Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim. 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.
Lahanalardan sonra havuçlarımızın da yarısını koyuyoruz. Daha sonra kalan sarımsakları, onun üzerine lahanaları, onun da üzerine kalan havuçları koyuyoruz. Ardından iri tuz, şeker ve sirkeyi kavanozumuza ilave ediyoruz. Kalan boşluğu da içme suyu ile tamamlıyoruz.
Karadeniz usulü lahana turşusu nasıl yapılır?
Kaynar suyla sterilize etttiğiniz cam turşu kavanozunun dibine nohutları yerleştirin. Derin bir karıştırma kabına aldığınız doğranmış lahanaları, kaya tuzu, sirke ve sarımsaklarla yaklaşık 5 dakika kadar ovduktan sonra boşluk bırakmayacak şekilde kavanoza yerleştirin.

Lahana turşusu neden yumuşar?​

Tuzu az eklenen turşu; yumuşar, esner, suyu bulanıklaşır ve kararır. Tuzu fazla olan turşuların ise olgunlaşma süresi uzar, tadı fazla tuzludur ve özellikle salatalık gibi sebzelerin turşularının içinde fazla su birikmesine neden olur.
 
Geri
Üst