AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Satılık Kopek Yavruları

haberci

Yeni Üye
Satılık Kopek Yavruları
Satılık Kopek Yavrularıilanının hemen altında kucuk bir cocuğun başı gozuktu ve cocuk dukkan sahibine sordu:
Kopek yavrularını kaca satıyorsunuz?
Dukkan sahibi 30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatlarıdedi
Benim 2 dolar 37 sentim vardedi cocuk
Bir bakabilir miyim yavrulara?
Dukkan sahibi gulumsedikten sonra bir ıslık caldı ve kopek kulubesinden beş tane yumak halinde yavru cıktı Yavrulardan biri arkadan geliyordu Kucuk cocuk yurumekte zorluk ceken sakat yavruyu işaret edip sordu;
Bunun nesi var?
Dukkan sahibi onun kalca cıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını soyledi Kucuk cocuk heyecanlanmıştı Ben bu yavruyu satın almak istiyorum!
Dukkan sahibi:
Hayır o yavruyu satın alman gerekmiyor,eğer gercekten istiyorsan sana bedava veririm
Kucuk cocuk birden sinirlendi Dukkan sahibinin gozlerinin icine dik dik bakarak:
Onu bana vermenizi istemiyorum O da diğer yavrular kadar değerli ve ben fiyatını tam olarak odeyeceğim Aslında simdi size 2 dolar 37 sent vereceğim ve geri kalanın ayda 50 sent odeyerek tamamlayacağım
Dukkan sahibi cocuğu ikna etmeye calıştı:
'Bu kopeği gercekten satın almak istediğini sanmıyorum Bu yavru hicbir zaman diğer yavrular gibi koşup zıplayamayacak ve seninle oynayamayacak
Bunun uzerine kucuk cocuk eğildi, pantolonunu sıvadı ve buyuk bir metal parcasıyla desteklediği sakat bacağını gosterip, tatlı bir sesle:
Ben de cok iyi koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini cok iyi anlayacak bir sahibe gereksinimi vardedi
alıntıdır

Bu öykü duygusal ve düşündürücü bir hikaye. Küçük çocuğun, sakat yavru köpeği diğerleriyle eşit değerde görmesi ve ona şans tanıması insanı derinden etkileyebilir. Bu hikayeden çıkarılacak önemli bir mesaj da her canlının sevgiye ve şefkate ihtiyacı olduğudur. Sakatlık, bir canlının değerini belirlemez. Küçük çocuğun empati ve sevgi dolu tavrı tüm hayvanseverlere ilham verebilir. Farklılıklara saygı göstermek ve sevgiyle yaklaşmak, hayvanlarla olan ilişkimizi daha anlamlı kılar. Bu tür hikayeler insanı düşündürüp, daha duyarlı olmaya ve sevgi dolu bir yaşam sürmeye teşvik edebilir.

Geri