- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Satanama nasıl yapılır?
Bu enerji akışıyla zihni temizlemek ve beynin daha yüksek potansiyeline erişmek amaçlanır. Sa sesinde işaret parmağı ve başparmak birleştirilir. Ta sesinde orta parmak ve başparmak birleştirilir. Na sesinde yüzük parmağı ile başparmak birleştirilir ve son olarak Ma sesinde serçe parmak ile başparmak birleştirilir.Kirtan kriya ne demek?
Kirtan Kriya; Hindistan’da ortaya çıkmış, binlerce yıldır uygulanan bir meditasyon olup Yogi Bhajan tarafından Batı Amerika’ya aktarılmıştır. Kirtan Kriya belirli mudralar yapılarak söylenen bir kundalini yoga meditasyonu.SAT kriya nedir?
Sat Kriya, asana, ses bilimi, ve mudra uygulamasını kapsar. Bu bütünlük fiziksel bedenin arınmasını, duygusal, zihinsel ve ruhsal bedenlerde etkisini, biyolojik olarak beyin içindeki hormonal değişim ve süptil enerji merkezlerimizin hızlıca arınma ve dengelenmesini gerçekleştirir.
Sat Nam ne demek?
“gerçek benim özümdür” “gerçek benim kimliğimdir” anlamlarına gelen; kundalini yogadaki en temel mantralardan biridir. bu mantrayı söylemek ruhu uyandırır ve kişinin gerçeğe ulaşmasında ona yardım eder..
Kişisel mantra nedir?
“İnsan” kökü “zihin” ve “arası” “özgürleşme” anlamına gelir, bu nedenle mantranın gerçek anlamı “zihni özgürleştiren” olacaktır. Bu nedenle mantralar, zihni günlük yaşamın kaygılarından kurtarmak için aşkın seslerin bir kombinasyonudur. Sürekli ve ritmik olarak tekrarlanan bir cümle, kelime veya hecedir.What does sa ta na ma mean?
Sa Ta Na Ma meaning and benefits: Sa means Infinity, the totality of the Cosmos. Ta means Life (birth of form from the Infinity ). Na means death or transformation.What is sa ta na ma?
Sa Ta Na Ma Meditation is becoming scientifically recognized as a powerful tool for preventing or stopping Alzheimer’s disease, increasing all aspects of cognitive function, (perception, thinking, reasoning and remembering) and reducing stress levels while improving short term memory.
What is kirtan Kriya meditation?
Kirtan kriya meditation is a form of meditative practice associated with Kundalini yoga and is performed while chanting the mantra, Sa Ta Na Ma.