Sartli gecmek icin hangi ortalama?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
221.005
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şartlı geçmek için hangi ortalama?​

kimi dersler için bulunmaz nimet olup kimi dersler için kalmaktan beter bir durum. mezun olurken ortalaman 2.0 altında kalırsa şartlı dersleri vermek zorundasın. kimi öğrenciler bir sonraki dönem alttan alır veya yaz okulu-bütünleme gibi alternatifleri tercih eder.
DD ile geçince ne oluyor?
Koşullu geçtiğiniz dersleriniz mezuniyet durumu oluştuğunda önem kazanmaktadır. Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez. Direk kalır ders notu ise FF’tir. FF aldığınız dersi ilerleyen dönemlerde tekrar almak zorundasınız.

Şartlı geçme nedir Selçuk Üniversitesi?​

Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve bir yarıyıl sonu final sınavına tabi tutulurlar. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.
Dersten Şartlı geçme nasıl olur?
Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0’ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir.

Selçuk Üniversitesi DD ile geçilir mi?​

Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler yeniden alınır. Kalınmış olan derslere ait DD ve DC notları bir sonraki yıl kullanılamaz.

Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır. Belirlenen şartlar asgari düzeyde sağlandığı takdirde koşullu geçme olabilmektedir.
DD ortalama ile geçer mi?
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

FD koşullu geçer mi?​

2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
GANO 180 altında ise ne olur Uludağ?
(4) GANO’su 1.80’in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.

Koşullu geçme notu kaç?​

DC notu kaç puan?
Üniversitelerde genelde 90 ile 100 puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.

Üniversite DD kalır mı?​

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Tüm dersler DD olursa ortalama kaç olur?
Bu şekilde ders adı, kredi ve notları yeni baştan tekrar tekrar girdemeden sadece değişiklikleri girerek ortalamanızı yeniden hesaplayabilirsiniz….AA BA BB .. Sistemi 2.

FD harf notu ile geçilir mi?​

Cevap: FD birçok Üniversitede uzun zamandır kullanılmakta olan bir harf notudur. FF gibi başarısız olunduğunu gösteren bir nottur ancak AKTS’ye katkıda FF den ayrılır. Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4’lük sistemdeki çarpanı sıfırdır.
FD notu kalır mi?
Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Ortalama 180 altında olursa ne olur?​

Dönem not ortalamaları 1.99 – 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80’in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00’nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80’in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
Üniversitede 180 ortalama nedir?
1,80 NOT ORTALAMASI Buna göre: 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ve daha sonraki eğitim-öğretim yıllarında dördüncü yarıyılını tamamlayan ve genel not ortalaması 1,80 den küçük olan öğrenciler, üst yarıyıldan (3.sınıftan) ders alamayacaktır.

DC ve DD notu kaç puan?​

DC harf notu kalır mı?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

DC puanı ne demek?​

DC notu alan bir öğrenci o dersten başarısız olmuş sayılır. Bu öğrencinin tüm ders ortalaması bu şekilde ise bu dersi yeniden almak durumunda kalabilir. DC öğrencilerin ortalamanın bir altında aldığı bir nottur.
 
Geri
Üst