Sartli gecis nasil oluyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.641
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şartlı geçiş nasıl oluyor?​

Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

DD notu ile mezun olunur mu?​

FF aldığınız dersi ilerleyen dönemlerde tekrar almak zorundasınız. DC ve DD İle Geçilir Mi? DC ve DD yukarıda saymış olduğumuz koşullu geçme şartlarına tabidir. Şayet mezuniyet puanınız 2 ve üzerinde ise herhangi bir sorun yaşamadan mezun olabilirsiniz.

Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır.
Notlarda DD ne demek?
DD notu her üniversite öğrencisi tarafından duyulan bir not çeşididir. DD normal şartlarda iyi bir not değildir. Fakat kişinin genel ortalaması 2.00 ve üzerindeyse DD notu geçer not olarak kabul edilir.
Üniversite şartlı geçmek ne demek?
Şartlı Geçme Nedir? Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

Şartlı geçmenin şartı nedir?​

mezun olurken ortalaman 2.0 altında kalırsa şartlı dersleri vermek zorundasın. kimi öğrenciler bir sonraki dönem alttan alır veya yaz okulu-bütünleme gibi alternatifleri tercih eder.

45 geçer mi?​

Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.
DD alan büte kalır mı?
DD harf notu ile öğrenci büte girebilir. Çünkü bütünleme sınavı ara ve vize sınavlarında başarısız olan öğrencilere tanınan bir geçme hakkıdır. Bu sınavlarda öğrencilerin ortalamalarını yükseltmeleri beklenir. DD alan bir öğrenci de ortalamayı yükseltebilmek için bütünleme sınavına girme hakkına sahip olabilir.
DD ile büte girmek zorunlu mu?
Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir.

Şartlı geçme ne zaman belli olur?​

Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.

DC kaç puan?​

Üniversitelerde genelde 90 ile 100 puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.
 
Geri
Üst