- Konu Yazar
Şartlı eğitim yardımı için nereye başvurulur?
Şartlı eğitim yardımı ikametgah ettiğiniz il yada ilçedeki kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakıflarına bizzat başvurulması halinde verilir.Şartlı eğitim yardımı kaç yaşına kadar?
Şartlı eğitim yardımı kaç yaşına kadar?ŞEY programı, e-okul sisteminde okula gittiğine dair bilginin olması şartı ile,en erken 48 aylık yaşa sahip çocuklara verilir. ŞEY programı kapsamındaki yardım ödemesi, örgün eğitime devam etse bile, fayda sahibi 20 yaşını doldurduğu zaman kesilir.
Şartlı eğitim ücreti ne kadar?
Program kapsamında; Anaokulundan 8. sınıfa kadar Erkek Öğrencilere aylık 45 Lira. Anaokulundan 8. sınıfa kadar Kız Öğrencilere aylık 50 Lira. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar olan Erkek Öğrencilere aylık 55 Lira. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar olan Kız Öğrencilere aylık 75 Lira.Şartlı eğitim Yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?
Şartlı eğitim Yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?Şartlı sağlık yardımı ödemeniz hazırdır demek ödemenizin onaylandığını ve ödemeye hazırdır demek olduğu anlamına gelir. En yakın PTT şubesine giderek ödemenizi alabilirsiniz.
Öğrenciye her sene verilen eğitim desteği yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılmaktadır. Öğrenci yardımı para almak için bulunduğunuz İl yada İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat gitmeniz gerekmektedir.
Şartlı eğitim Yardımı hangi durumda kesilir?
Şartlı eğitim Yardımı hangi durumda kesilir?ŞEY Şartlı Eğitim Yardımı hangi durumda kesilir Öğrencinin okul devamsızlık süresi 1 ay içerisinde 4 günden fazla olursa o ay için maaş kesilir. Örgün Eğitimin dışına çıkılması. Vakıfa haber vermeden yapılan adres değişikliği. Muhtaçlık durumunun ortadan kalması.
Şartlı eğitim yardımı ne zaman alınıyor?
Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir.Şartlı eğitim Yardımı aylik ne kadar?
Şartlı eğitim Yardımı aylik ne kadar?Verilen yardım tutarı aylık 35 TL’dir. Şartlı eğitim ve sağlık yardımları kapsamında hak sahibi olabilmek için, fayda sahibi çocuk adına yardım başvurusu yapan kişinin, yaşadığı hanede sosyal güvenceli herhangi bir bireyin olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun MH kararıyla tespit edilmesi gerekmektedir.