AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarmasik nasil sarilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarmaşık nasıl sarılır?​

Sarmaşık çiçeğini yeni dikim yaptığınızda sardırmanız için yapmanız geren öncelikle sarmaşık çiçeğinin biraz büyümesini beklemektir. Uzayan dalı tel veya ip ile sürdürmeniz durumunda sarmaşığınız uzamasını sararak yapacaktır.

Sarmaşık zararlı mı?​

Ağaçların gövdeleri ve dalları üzerinde yaşayan bu yarı parazit bitki, ladin ve çam ağaçlarına zarar veriyor. Sarmaşıklar, emme kökleri ile bitkinin madensel besin maddelerini aldıklarından onların normal bir şekilde gelişememelerine yahut zayıflatarak kabuk böceklerinin üremelerine böylece ağacın ölümüne sebep oluyor.
Sarmaşık kaç günde Köklenir?
Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır.

Sarmaşık nasıl canlanır?​

Sarmaşık nasıl sulanmalı Sarmaşık çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Sarmaşık neyi sever?​

Toprak olarak humuslu, organik, geçirgen özellikli toprakları sever. Çok fazla besin ihtiyacı olan bir bitki değildir. Saksıda bakım sağlayacaksanız mutlaka drenajı iyi, bol hava delikli bir saksı kullanmanızı öneririz. Toprak saksılar suyu hızlı emeceği için bitkiyi daha sık sulamak gerekebilir.
Sarmaşık ağacı öldürür mü?

Sarmaşık eve zarar verir mi?​

Evde sarmaşık yetiştirirken, sarmaşığın düzenli bir şekilde tozu alınırsa ve ev içi sürekli olarak havalandırılır ise evde sarmaşık ve diğer ev bitkileri yetiştirmek zararlı değildir. İnsan psikolojisi açısından da önemlidir. Evi içi ve dış mekânların görselliği açısından da önemlidir.

Sarmaşık nasıl filizlenir?​

Sarmaşık tohumunu ekmeden hemen öncesinde daha hızlı çimlenmesini sağlamak için ılık suda bekletilmesi önerilir. Sarmaşık tohumlarının hafifçe çimlenmeye başladığı görüldüğünde su içinden çıkarılmalıdır. Nemli olan bir bezin içerisine konulmalı ve biraz daha çimlenmesini beklenmelidir.
Sarmaşık nasıl coşar?
Kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su kabı ve ölçek değiştirilmemelidir. Sulamadan sonra saksının altındaki kapta biriken su, böceklenme ve koku olmaması için dökülmelidir.
 
Geri
Üst