Sarmasik eve zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sarmaşık eve zarar verir mi?​

Kaya sarmaşığı Estetik gözükmesinden ötürü komşularımızda, sıklıkla dış mekanlarda karşılaştığımız bir bitki türü. Fakat yenildiği zaman hem insanlar hem de hayvanlar için oldukça tehlike yaratıyor. Nefes zorluğundan, kasılmalara, ve kusmaya sebep olabilir.

Evde sarmaşık yetiştirirken, sarmaşığın düzenli bir şekilde tozu alınırsa ve ev içi sürekli olarak havalandırılır ise evde sarmaşık ve diğer ev bitkileri yetiştirmek zararlı değildir. İnsan psikolojisi açısından da önemlidir. Evi içi ve dış mekânların görselliği açısından da önemlidir.

Sarmaşığı ne kurutur?​

Ağacın gövdesine sarılarak güneş almasını engelleyen böylece kuşattığı bitkiyi kurutan sarmaşığın, çoğu 5 parçalı olmak üzere çok şekilli yaprakları bulunur. Yaprakları yeşil veya sarı yeşil alacalıdır.
Sarmaşık duvara zarar verir mi?
Zaten sarmaşık kökleri çok yüzeysel seyrederek diğer bitkilere veya ev ve duvar temellerine de zarar vermezler.

Salon Sarmaşığı zararlı mı?​

Salon Sarmaşığı Çünkü zehirli çiçek türleri arasında yer alan salon sarmaşığı; insanlarda ağız, dil ve dudak şişmesi ile kusma, deride tahriş ve ishale neden olabiliyor. Kedi ve köpeklerde ise insanlarda olan etkilerin yanı sıra nefes almada zorluk, böbrek yetmezliği ve hatta ölüm bile görülebiliyor.

Evde sarmaşık bakılır mı?​

Ev dekorasyonunun en güzel parçalarından olan çiçekler, hem evin daha renkli hem de kusursuz görünmesini sağlar. Bu çiçekler arasında yer alan sarmaşık da dış mekanlarda da kullanılırken iç mekanlarda mutlaka kullanılması gereken bir bitkidir.
Salon sarmaşığı kedilere zarar verir mi?
Salon sarmaşığı da kediler için toksik olan bitkilerden biridir. Bu bitki çözünmeyen kalsiyum oksalat kristalleri içerir. Bitkinin çiğnenmesi veya ısırılması ile bu kristaller salgılanarak temas ettiği dokulara nüfuz ederler. Ağız içi, boğaz ve mide mukozasında anında tahriş ve yanma hissine neden olurlar.
-Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kere sulanmalıdır. -Su bitkinin her bölümüne ulaştırılmalıdır. -Sulanmadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edilmelidir.
 
Geri
Üst