- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 227.762
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sarmanın içinde ne var?
İç harcı için:Sarmada pirinç yerine ne kullanılır?
Sarma lezzetlerinden bir diğeri ise pazı sarması. Eğer daha önce denemediyseniz, tatmanızı ısrarla önerdiğimiz bu tarifin iç harcında pirinç yerine bulgur kullanılıyor.
Sarmanın iç malzemesi nasıl hazırlanır?
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.
Zeytinyağlı sarma içi nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle (üzüm yaprağı)asma yapraklarını suya alarak tuzunun çıkması için bekletelim.
- Tencereye zeytinyağını alarak yemeklik doğradığımız soğanları, fıstık ve kuş üzümlerini kavuralım.
- Şekeri ekleyip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.
Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı zeytinyağını tavaya alalım.
- Islayıp birkaç tur yıkadığımız pirinci içine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Pirinci 2-3 dk kavurunca üzerine baharatları ve domates rendesini ilave edip karıştıralım.
- 1,5 su bardağı sıcak suyu kavrulan harca ekleyelim.
Baldo pirinçle sarma yapılır mı?
Yapraklar kaynayan suda rengi dönünceye kadar haşlanır ve soğumaya bırakılır. Pirinçler süzgeçte yıkanır ve süzülmeye bırakılır. (Ben evde osmancık pirinç olmadığı için baldo pirinç kullandım) Bir tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı konur. Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Gelelim iç malzemelerine. Yaprak sarmasında bulgur çok tercih edilmez. Pirinçle hazırlayacağınız iç harçlarda da kırık pirinç kullanın ve pirinci mutlaka önden yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Bu şekilde pirinçlerin sert kalmasını engellemiş olursunuz.
Yaprak sarması içine neler konur?
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler