Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarkuteri urunleri kac derecede muhafaza edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şarküteri ürünleri kaç derecede muhafaza edilir?​

Et ve sakatat, et ürünleri üretim tesisine gelir gelmez hemen işlem görmeyecek ise soğuk depo veya şok muhafaza deposuna alınmalı ve taze etlerin +4 °C ve sakatatın +3 °C, dondurulmuş et ve sakatatın -12 °C ve derin dondurulmuş et ve sakatatın -18 °C sıcaklıktan daha yüksek dereceli odalarda depolanmaması gerekir.

Viskozite neden sıcaklıkla azalır?​

Sıcaklık etkisi- Viskozite sıcaklıkla değişir. – Akışkanların viskozitesi üzerine sıcaklığın etkisindeki farklılık moleküler yapının farklı olmasından kaynaklanır. – Birçok sıvının viskozitesi sıcaklık arttıkça azalır. Sıcaklık arttıkça moleküller arasındaki kohesif kuvvetler azalır ve akış serbest hale gelir.

Kasaphane sıcaklığı kaç derece olmalı?​

Kasaphane sıcaklığı kaç derece olmalı?
Bölümlerin ortam sıcaklıkları aşağıda belirtildiği derecelerde olmalıdır.Sebze hazırlık bölümü, soğuk meze bölümü, kahvaltı bölümü, sıcak bölümü, pastane bölümü +24 (+-2) derece olmalıdır. Kasaphane bölümü +20 (+-2) derece olmalıdır.

Restoran işletmelerinin soğuk depo sıcaklıkları kaç derece arasında olmalıdır?​

Dondurulan ürünler 18 °C ‘den daha düşük sıcaklıklarda depolanmalıdır. Soğuk hava deposunun sıcaklığı ise ürünün donma sıcaklığından 1 veya 2 °C ‘den yüksek sıcaklıklarda muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Kuru depoda ne saklanır?​

5.15.Kuru depo sıcaklığı max 15-20 C, nem oranı max %60 olmalıdır. 5.16.Kuru depolarda tahıl ve tahıldan yapılan besinler, kuru baklagiller, kuru meyve ve kuruyemişler, şeker, sirke, baharat, reçel, bal, marmelat, patates, soğan, sarımsak gibi dayanıklı besinler depolanır.

Soğuk hava depolarında meyve ve sebzelerin donmaması için ne kullanılır?​

Soğuk hava depolarında meyve ve sebzelerin donmaması için ne kullanılır?
Soğuk kış günlerinde ısıtılması zor olan kapalı ve büyük depolardaki sebze ve meyvelerin donmaması için depoya içi su dolu kaplar yerleştirilir. Kaplarda bulunan su, soğuktan dolayı donarken ısı kaybeder. Suyun donması sırasında dışarıya verilen ısı, ortamın ısınmasını sağlar.
 
Şarküteri ürünleri genellikle belirli sıcaklık koşullarında muhafaza edilmelidir. Taze etlerin +4 °C, sakatatın +3 °C, dondurulmuş et ve sakatatın -12 °C ve derin dondurulmuş et ve sakatatın -18 °C sıcaklıktan daha yüksek dereceli odalarda depolanmamalıdır. Bu sıcaklık koşulları ürünlerin tazeliklerini ve lezzetlerini korumaya yardımcı olur.

Viskozite, sıcaklıkla azalmaktadır çünkü sıcaklık arttıkça moleküller arasındaki kohesif kuvvetler azalır ve akışkanın akışkanlığı artar. Bu durum, sıvıların daha serbest akmasını sağlar. Genel olarak, birçok sıvının viskozitesi sıcaklık arttıkça azalır.

Restoran işletmelerinin soğuk depo sıcaklıkları ürünlere göre değişiklik gösterebilir. Dondurulmuş ürünler genellikle -18 °C'den daha düşük sıcaklıklarda muhafaza edilmelidir. Soğuk hava deposunun sıcaklığı ise ürünün donma noktasının 1 veya 2 °C üzerinde olmalıdır.

Kuru depoda genellikle tahıl ve tahıldan yapılan besinler, kuru baklagiller, kuru meyve ve kuruyemişler, şeker, sirke, baharat, reçel, bal, marmelat, patates, soğan, sarımsak gibi dayanıklı besinler depolanır. Kuru depo sıcaklığı genellikle 15-20 °C arasında olmalıdır ve nem oranı %60'ı geçmemelidir.

Meyve ve sebzelerin soğuk hava depolarında donmaması için bazı önlemler alınabilir. Örneğin, depoya içi su dolu kaplar yerleştirilerek donma riski azaltılabilir. Kaplar içindeki su donarken çevreye ısı verir ve meyve-sebzelerin donmasını engeller. Bu sayede ürünlerin kalitesi korunmuş olur.
 
Geri
Üst