- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.401
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sarkoidoz kanser mi?
Hala esrarengiz bir hastalık olan Sarkoidoz çoğunlukla kanser hastalığı ile karıştırılır. Kanser, Tüberküloz ve lenfoma gibi hastalıklar ile karıştırılan bu hastalık neredeyse aynı semptomları gösterir. Çoğu zaman kanser ile karıştırılsa da sarkoidoz’un semptomları farklılık gösterir.Sarkoidoz en çok nerede görülür?
Sarkoidoz (Sarcoidosis ya da Besnier-Boeck hastalığı), bağışıklık sisteminin anormal çalışmasından dolayı ortaya çıkan, akciğerlerin yanı sıra çok sayıda organı da etkileyen sistemik bir hastalıktır. Hastalık çoğunlukla 20 ile 40 yaş arasında ortaya çıkmaktadır, Afrika kökenlilerde daha sıktır.Sarkoidoz iyileşir mi?
Hastalığın görülme sıklığı 25-35 ve özellikle kadınlarda 45-65 yaşları arasında iki pik yapar” diyen Doktor Hamza Ogun, belirti ve semptomlar ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sarkoidozun belirti ve semptomları hangi organların etkilendiğine bağlı olarak değişir.
Sarkoidoz öldürür mu?
Sarkoidozun kalp tutuluşu, akciğer tutuluşu ile kıyaslandığında daha nadir, fakat bazen ölümcül olabilmektedir. Kalp tutuluşuna bağlı farklı iletim defektleri, myokardit, perikardit ve kalp büyümesi meydana gelmektedir.
Sarkoidoz nasıl bir hastalıktır?
Sarkoidoz; bağışıklık sisteminin vücuttaki çeşitli dokulara karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkan, her bir hasta için farklı klinik tablolara neden olan bir romatolojik hastalıktır. Diğer bağışıklık sorunlarından farklı olarak sarkoidoz hastalığı, dokularda granülom adı verilen iltihaplı dokulara neden olur.Sarkoidoz Belirtileri Nelerdir?
Akciğer dokusunda bozulma ve lenf bezlerinde büyüme saptanır. Başlıca belirtiler kuru öksürük, göğüs ağrısı ve ilerleyici nefes darlığıdır. Sarkoidoza özgü tipik deri bulgusu, burun, yanaklar ve dudaklar etrafında görülen morumsu lekelerdir.Sarkoidoz hastalığı nedir?
Sarkoidoz ilerlerse ne olur?
Eğer sarkoidoz kronik ve yavaş seyirli gelişmişse ellerde çomak parmak ve büyük eklemlerde hipertrofik osteoartropatiye neden olur. Yüzde 30 olguda deri lezyonlarına neden olur. En çok eritema nodosuma yol açar.